Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
POMÓŻ TWORZYĆ NOWĄ STRONĘ www SWiMP [są na tym forum miodosytnicy???]
Nie powiem Krzysztofie, że nie czekałem aż się odezwiesz.
Czekałem.
Cieszę się i dopisuję.
(11-01-2013, 18:07)Zbyszek T napisał(a): ............
Także śmiało możesz go też dla mnie wpisać...
...... co z najwyższą przyjemnością czynię.
Miło mi poinformować, że Zbyszek T już swój artykuł przekazał. W najbliższych dniach będzie na stronie.
Dołączył do naszego grona Liptonek18 od razu z artykułem.
Jeszcze są wolne tematy. Zapraszam.
Redaktorów, którzy się zadeklarowali a nie przesłali artykułów proszę o podanie przypuszczalnego terminu nadesłania swoich prac.
Do opracowania są jeszcze miod i wino gronowe. Zapraszam.
Pięć postów pod rząd, niezgodne z regulaminem :spoko:
Briard - jak mnie lubisz to powiedz mi to wprost. Na wzajemność jednak nie licz.
Zobacz na daty moich postów, zwróć uwagę na tematykę wątku i zajmij się może czymś bardziej pożytecznym. Jakiś artykuł może napisz lub zaproponuj coś konstruktywnego. No, może jeszcze Print Screena zrób. ;)
Chociaż nie powiem żeby mi nie schlebiało posiadanie tak wiernego "fana" jak Ty. Gwiazdorsko się czuję. Ech.....
Wysłałem artykuł-rzuć Heniu łaskawie okiem. Nie wiem czy do końca o to chodziło, czy więcej, czy mniej, czy inaczej, etc.
Dzięki Boguś. Jutro Ci odpiszę.
Okiem początkującego fotografa portrecisty stwierdzam, iż przeglądanie galerii zdjęć, np. winnic jest katorgą.

Można by to trochę unowocześnić wstawiając skrypty z takich galerii np.
http://www.dezinerfolio.com/dfgallery-2/...sh-gallery
http://www.paulvanroekel.nl/picasa/flashpageflip/

Ale decydując się na taki krok, kolorystkę wraz z tłem i banerem głównym też by trzeba było jakoś zmodyfikować. Nie chcę być źle zrozumiany, doceniam chęć wkładu pracy rozmaitych osób, ale ta strona jest mało czytelna. Już pomijam, że całość wygląda przestarzale (przepraszam wszystkich twórców), ale fatalnie się czyta na tym krwistym tle.

Znam się LR, PS, zdjęcia też potrafię zrobić - jak jakoś mogę pomóc to proszę pisać.
Dewas - dziękuję za uwagi i chęć pomocy. Już napisałem PW do Kolegi, który zajmuje się m.in. galerią.
Odnośnie wyglądu to nie wiem czy będziemy zmieniać coś w stylach. Szablon został wybrany i zatwierdzony chociaż nic nie jest "zabetonowane". Na razie jednak trzeba jakoś ogarnąć treści, a to łatwo nie idzie (miody czekają na opracowania bez odzewu).
Zdjęcia tematyczne mile widziane (w tym sprzętu, rysunki poglądowe itp.). Myślę, że niedługo zapełni się stronę treściami i będzie łatwiej np. opracowywać ilustracje do artykułów. Jak masz fotki na galerię to ślij.
Dewas - nic się nie przejmuj.
Krytykować można na całego, nikt się nie obrazi.
Wszelkie pomysły mile widziane.
(10-01-2013, 17:09)Maaro78 napisał(a): Wszedłem właśnie na linki podane przez ShRona, i tam trafiłem na przepis Skrzycha. Po przeczytaniu kilku linijek zaczął mi wzrok się męczyć. Czy taka kolorystyka ma zostać czy to tylko test, bo moim zdaniem tło jest zbyt jaskrawe a litery pochyłe na tym tle nieczytelne.

Niestety, mam dokładnie to samo! To nie jest format dla starych ludzi :diabelek: Dla młodych zresztą też nie, bo oni od małego niszczą sobie wzrok.. Może to kwestia czcionki (niech by była prosta, może trochę większa...), ale generalnie nie jest dobrze. Sorka, że dopiero teraz, ale jakoś wcześniej nie weszłam w ten link.

Hanka
Jeśli osoby redagujące potrzebują zdjęcia do zilustrowania swoich artykułów, to posyłam tutaj link do zdjęć, które do tej pory zrobiłem. Zbiór będę oczywiście stopniowo powiększał. Jeśli ktoś by potrzebował zdjęcie jakieś przedmiotu, owocu to niech pisze na PW, jeśli będę w posiadaniu tego czegoś to zrobię tego zdjęcie.

Link .
Witam,
jeśli osobom tworzącym przydałaby się pomoc programistyczna/graficzna to jestem do dyspozycji. Przekrojowo przez większość technologii webowych (parę lat doświadczenia). Może trzeba stworzyć jakieś schematy (grafika), może jakieś aplikacje do obliczeń (programowanie), mogę też coś zaśpiewać/zatańczyć (wsparcie psychiczne).
W każdym razie zgłaszam się.
Super.

Jak tylko Tata zgłosi 'zapotrzebowanie' na coś to od razu będziemy się zgłaszać. :)
Arkadia - dzięki za chęć pomocy. Wspominasz o grafice (programistyczne sprawy ogarnę pewnie sam, tam jest tylko jedna rzecz do zrobienia). Dopisuję i na PW przedstawiam o co mi chodzi.

Pawle - na pierwszejs tronie na biało miodowe sprawy w odstawce jak dotychczas. Cudów tam nie trzeba, a raczej coś dla początkujących. Jakbyś mógł przygarnąc sieroty.
Mogę pomóc w uzupełnieniu słownika, bo widzę że już zajęty temat. Tak więc jeśli "właściciel" wyrazi chęć to bardzo chetnie pomogę
Psik - widzisz ile jest zrobione więc jak masz ochotę to rób. Ja już przestałem prosić nawet tych co się zobowiązali.
Cieszę się, że odnowiłeś wątek. Może coś ruszymy dalej.
Korzystaj śmiało ze "starej strony" Zigmunto.
Jakby co to pisz mi na pW.
Sęk w tym że nie chce się wpierniczać skoro sie Gandalf zgłosił, może się wypowie:D
Dziękuję wszystkim za zaangażowanie i pomoc przy nowej stronie www SWiMP.
Szczególnie tym, którzy swoje zobowiązania wypełnili.

Wszelkie moje zajęcia przy nowej stronie uważam za zakończone.

Zarząd SWiMP na ostatnim Walnym postanowił tworzyć lepszą stronę www wg. własnej nowej koncepcji.

Skocz do: