19-02-2013, 18:40
Gruit Kopernikowski-piwo lawendowe, bezchmielowe
|
19-02-2013, 19:42
Dziś jest to temat dnia we wszystkich mediach, piwo ma być jęczmienno - pszeniczne niechmielowane
za to lawendowe. Browar jest zacny, więc napitek może być dobry.
19-02-2013, 20:08
Już zakłady "mięsne" robią wyroby bez mięsa, mleczarnie zarzucają nas np. serami bez sera (ostatnio kupiłem "naturalną maślankę" a w niej 10% maślanki), teraz browary zaczną piwo bez chmielu wypuszczać.
Wystarczy przeczytać to co na etykiecie tego piwa, a szczególnie ostatnie zdanie, to od razu jakimś rzygiem marketingowym zarzuca. Ja tam wolę lawendę w łazience, prawdziwą babę w łóżku i kawałek świńskiej d... w kapuście niż jakieś wytwory współczesnych marketingowców.
19-02-2013, 20:10
Wg mnie piwo niepasteryzowane z tego Browaru jest b.smaczne, przeciwnie jak z Innych Molosów.
20-02-2013, 09:00
Receptura jest podobno ówczesna, ale dla mnie na gruit'a to ma za mało składników-właściwie jeden (lawenda jako taka to składnik dodatkowy gruit'a, a nie podstawowy). Niemniej jednak zobaczymy. Ważne, że coś próbują, coś się kręci. Na pewno nie będzie tak dobre jak moje alpejskie, ale to gruit pełną gębą .
Już uwarzyli |
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|