Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sloe Gin wg wuja Gugiela
#1
Tako mi wuj Gugiel wytłumaczył jak wykonać sloe gin.
Tarninę na ten napój pewnie trzeba być włożyć w krzakach w dobre miejsce, sciśle i do końca, ale delikatnie.
Odpowiedz
#2
Sposób otrzymywania
Twardy kutas w skórę z owoców tarniny całym czystą igłą i umieścić .......:diabelek:
Cukier puder raczej bez domieszki mąki i też go w ten....twardy......:diabelek:
Odpowiedz
#3
Jeśli chodzi o etymologię, to jednak nie kutas, a chuj :D przepraszam, ale ja tylko tłumaczę jak to jest.

A już po prawdzie, owoce ponakłuwać, do słoja, dodać cukier, gin i wstrząsnąć. Dwa miesiące macerować, co tydzień wstrząsać. Przecedzić przez muślin. Źle nie jest podane jaka moc gin'u, bo to dużo może zmienić, np. prawdziwy londyński Tanqueray ma 48.5%, a Bombay Sapphire, który jeszcze niedawno można było dostać miał 47%. Podobnież są i chyba mocniejsze. Polmos sprzedawał sloe gin, pod nazwą Tarniówka, o mocy 40%.

Gin: http://www.drinkupny.com/Old_Raj_Gin_p/s0490.htm

też gin: http://www.drinkupny.com/Haymans_Royal_D.../s1249.htm

kolejny gin: http://www.drinkupny.com/Perrys_Tot_Navy.../s1168.htm

i następna klasyka: http://www.drinkupny.com/Plymouth_Navy_S.../s0770.htm

i robią też sloe gin, więc łatwo obliczyć ile dają wody.

Odpowiedz
#4
Boguś jesteśmy w Hyde Parku.
Przetłumacz co napisałeś na język Gugla.
Potrafisz?
No, może pierwsze zdanie pomiń.
Odpowiedz
#5
Przecież masz przetłumaczone i przykłady prawdziwych gin'ów podane, bo o to główna kwestia się rozchodzi.

Poza tym był wątek o paciarach, sloe gin'ach, itd, o tym niemieckim Schlehenfeuer też, ale nie mogę znaleźć-sam byłem proszony o założenie tegoż*, więc de facto to powinno się znaleźć właśnie tam, a nie w Hyde Park'u; co więcej mam obawy, że jakaś "życzliwa dusza", która przez cały czas nic nie robi, nagle zapragnęła skasować tego typu wątki, bez porozumienia z innymi-aktywnymi, moderatorami działu.

* http://wino.org.pl/forum/showthread.php?...#pid187647 i klikniesz na link, nie ma.



Skocz do: