20-11-2015, 12:13
Czy ktoś z was stosował fruktozę zamiast zwykłego cukru do dosłodzenia cydru a raczej jego zagazowania? Dosładzać będę cukrem brzozowym ale na stanie mam też fruktozę i zastanawiam się czy drożdże mi skonsumują tą fruktozę i przetworzą ją na dwutlenek węgla bo taki ma być główny cel dosładzania cukrem.
No i pytanie czy z tego tytułu będą jakieś dodatkowe korzyści smakowe (np. będzie słodszy)? Bo na opakowaniu napisane jest iż fruktoza jest 2 razy słodsza od cukru(sacharozy).
Za wasze rady serdecznie dziękuję
No i pytanie czy z tego tytułu będą jakieś dodatkowe korzyści smakowe (np. będzie słodszy)? Bo na opakowaniu napisane jest iż fruktoza jest 2 razy słodsza od cukru(sacharozy).
Za wasze rady serdecznie dziękuję
