11-01-2016, 01:32
Witam
Szykuje się do butelkowania drugiej warki swojego cydru. Pierwszą re-fermentowałem 3 gr cukru na 0,5l cydru , nagazowanie było na prawdę słabe. moje pytanie ile powinienem dodać teraz by nagazowanie mnie zadowalało 4gr czy 5 ? Cydr zszedł oczywiście do 0blg.
Szykuje się do butelkowania drugiej warki swojego cydru. Pierwszą re-fermentowałem 3 gr cukru na 0,5l cydru , nagazowanie było na prawdę słabe. moje pytanie ile powinienem dodać teraz by nagazowanie mnie zadowalało 4gr czy 5 ? Cydr zszedł oczywiście do 0blg.



Masz pewność, że każda butelka będzie tak samo nagazowana i tak samo dosłodzona. Łatwiej też odważyć 80g cukru na 10 litrów, niż 20 razy po 4g na każdą butelkę.


). Dam znać co z tego wyszło!