19-01-2016, 14:41
Witam,
mam takie pytanie jakie są wasze techniki klarowanie cydru. W moich cydrach jest taki kłopot, że jest klarowny do momentu, ąz nie poruszy się osadu z dna.
Myślałem, żeby po fermentacji przelać cydr przez taki worek
Macie jakieś doświadczenia z tym ?
Jest jeszcze klarowin, ale czy to nie popsuje smaku cydru ?
Jakieś rady, albo inne sztuczki ?
Pozdrawiam
mam takie pytanie jakie są wasze techniki klarowanie cydru. W moich cydrach jest taki kłopot, że jest klarowny do momentu, ąz nie poruszy się osadu z dna.
Myślałem, żeby po fermentacji przelać cydr przez taki worek
Macie jakieś doświadczenia z tym ?
Jest jeszcze klarowin, ale czy to nie popsuje smaku cydru ?
Jakieś rady, albo inne sztuczki ?
Pozdrawiam
Łukasz Słowak
3 miejsce w kategori "Cydr Wytrawny" na Warszawskim Festiwalu Piwa 2016
http://twitter.com/neuroup
http://instagram.com/neuroup
3 miejsce w kategori "Cydr Wytrawny" na Warszawskim Festiwalu Piwa 2016
http://twitter.com/neuroup
http://instagram.com/neuroup