04-07-2016, 18:28
Witam.
Zarejestrowałem się wczoraj na forum. Od dawna je obserwuję i witam wszystkich użytkowników ;; Do tej pory sobie co jakiś czas kupowałem "łiskacza" i sobie leżą i czekają na razie :
tak wiem że za 20 lat 15 letnia nadal będzie 15 letnią :
hehe Trochę się uzbierało Jacka i sporo Szkockiej.
Doszedłem do wniosku że chciałbym zrobić swoje nalewki owocowe. Własny wyrób to satysfakcja. Już zabrałem się za oglądanie butelek, etykiet, korków i innych rzeczy. Tak wiem zacząłem od du** strony ;
Nie znam się w ogóle na proporcjach, chciałbym zrobić nalewki które by mogły stać przez bardzo duży okres czasu. Chciałbym zrobić mniej więcej po 2 litry takiej nalewki by za rok czy trzy jedną sobie otworzyć i sprawdzić czy reszta nadal może leżeć i wszystko ok jak się robi z winami. Czy mógłbym prosić o przepisy na takie mocniejsze nalewki? Bo żeby alkohol się nie zepsuł stężenie musi wynosić 40%?
Bardzo byłbym wdzięczny za przepisy na owocowe nalewki które mogą dłużej leżakować.
Pozdrawiam.
Zarejestrowałem się wczoraj na forum. Od dawna je obserwuję i witam wszystkich użytkowników ;; Do tej pory sobie co jakiś czas kupowałem "łiskacza" i sobie leżą i czekają na razie :


Doszedłem do wniosku że chciałbym zrobić swoje nalewki owocowe. Własny wyrób to satysfakcja. Już zabrałem się za oglądanie butelek, etykiet, korków i innych rzeczy. Tak wiem zacząłem od du** strony ;

Nie znam się w ogóle na proporcjach, chciałbym zrobić nalewki które by mogły stać przez bardzo duży okres czasu. Chciałbym zrobić mniej więcej po 2 litry takiej nalewki by za rok czy trzy jedną sobie otworzyć i sprawdzić czy reszta nadal może leżeć i wszystko ok jak się robi z winami. Czy mógłbym prosić o przepisy na takie mocniejsze nalewki? Bo żeby alkohol się nie zepsuł stężenie musi wynosić 40%?
Bardzo byłbym wdzięczny za przepisy na owocowe nalewki które mogą dłużej leżakować.
Pozdrawiam.