18-10-2016, 13:42
Cześć,
Dwa tygodnie temu nastawiłem wino gronowe według tego przepisu http://wino.org.pl/old/frames/winogron.html
Proporcje zwiększyłem na 15l. Dziś odzyskałem winogrona nie wiem co to za gatunek część czarnych część różowych i zastanawiam się czy lepiej ten moszcz trochę odkwasić czy zostawić jak jest? Nie mam niestety sprzętu do sprawdzenia kwasowości.
Wysłane z mojego MI NOTE LTE przy użyciu Tapatalka
Dwa tygodnie temu nastawiłem wino gronowe według tego przepisu http://wino.org.pl/old/frames/winogron.html
Proporcje zwiększyłem na 15l. Dziś odzyskałem winogrona nie wiem co to za gatunek część czarnych część różowych i zastanawiam się czy lepiej ten moszcz trochę odkwasić czy zostawić jak jest? Nie mam niestety sprzętu do sprawdzenia kwasowości.
Wysłane z mojego MI NOTE LTE przy użyciu Tapatalka