• Strona główna
  • SWiMP
  • Forum
  • Artykuły
  • Kalendarz
  • Galeria
  • Blogi
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Chat (0)
  • Shoutbox
  • Regulamin
  • Pomoc
Witaj! Logowanie Rejestracja
  • Pokaż dzisiejsze posty

Zaloguj się
Login:
Hasło:
Nie pamiętam hasła
 
Forum Domowych Winiarzy › Technologia win domowych oraz miodów pitnych › Dział dla początkujących v
« Wstecz 1 … 37 38 39 40 41 … 92 Dalej »

Odkwaszanie wina gronowego

Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tryb drzewa
Odkwaszanie wina gronowego
Shcott Offline
Nowy użytkownik

Liczba postów: 23
Liczba wątków: 4
Dołączył: 06 2016
Lokalizacja: Warszawa
#1
18-10-2016, 13:42
Cześć,

Dwa tygodnie temu nastawiłem wino gronowe według tego przepisu http://wino.org.pl/old/frames/winogron.html

Proporcje zwiększyłem na 15l. Dziś odzyskałem winogrona nie wiem co to za gatunek część czarnych część różowych i zastanawiam się czy lepiej ten moszcz trochę odkwasić czy zostawić jak jest? Nie mam niestety sprzętu do sprawdzenia kwasowości.

Wysłane z mojego MI NOTE LTE przy użyciu Tapatalka
Szukaj
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Forum Domowych Winiarzy › Technologia win domowych oraz miodów pitnych › Dział dla początkujących v
« Wstecz 1 … 37 38 39 40 41 … 92 Dalej »

Odkwaszanie wina gronowego


  • Pokaż wersję do druku
Skocz do:

  • Ekipa forum
  • Kontakt
  • SWiMP
  • Wróć do góry
  • Wersja bez grafiki
  • Oznacz wszystkie działy jako przeczytane
  • RSS
Aktualny czas: 21-05-2025, 21:44 Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB MyBB, © 2002-2025 MyBB Group.
Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem
Tryb normalny
Tryb drzewa