Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Prace konserwacyjne na forum
(13-09-2017, 13:00)Dziadek2 napisał(a): Jakieś zawirowania - pokręciło tytuł założonego przeze mnie wątku http://wino.org.pl/forum/showthread.php?...#pid310489
Znowu zaczynam się gubić na tym forum :pomocy: 
Może lepiej cały watek w "kosmos".........

Chyba się wyjaśniło, to jednak nie "konserwacja" zawiniła http://wino.org.pl/forum/showthread.php?...#pid370388
przyjmuję bana bez ostrzeżenia
pozdrawiam Roman
Odpowiedz
(13-09-2017, 13:16)vanKlomp napisał(a): Znikły też informacje kto czyta dany dział.

To już powinno być ok.
Odpowiedz
Po wysłaniu PW, w skrzynce w zakładce WYSŁANE wiadomość od razu jest oznaczana jako przeczytana przez Odbiorcę. Trochę to komplikuje komunikację.
Pozdrawiam Jacek.
"Bo widzisz... w piciu nie trunek jest najważniejszy, a towarzystwo" - Stach Japycz "Ranczo"
Odpowiedz
Jacuś - powinno już być poprawione. Poproszę o weryfikację.
Odpowiedz
witas napisał(a):Jacuś - powinno już być poprawione. Poproszę o weryfikację.
Weryfikacja przebiegła pomyślnie.
Pozdrawiam Jacek.
"Bo widzisz... w piciu nie trunek jest najważniejszy, a towarzystwo" - Stach Japycz "Ranczo"
Odpowiedz
A to co takiego, mam to od góry na tej stronie?

Wystąpiły następujące problemy:
Warning [2] Invalid argument supplied for foreach() - Line: 1630 - File: inc/functions.php PHP 5.5.38 (Linux)
File Line Function
/inc/functions.php 1630 errorHandler->error
/inc/functions.php 1753 get_moderator_permissions
/showthread.php 102 is_moderator

Po wejściu na forum mam tego na:
Wiadomość jest za długa. Wpisz wiadomość krótszą niż 65535 znaków (aktualna długość to 139825 znaków).
Odpowiedz
Zibi(2), powinno już być naprawione.
Odpowiedz
Jest naprawione..
Odpowiedz
W najbliższych dniach będa prowadzone prace konserwacyjne na forum i mogą pojawić się chwilowe przerwy w jego funkcjonowaniu.
Wtyczki Tapatalk i Shoutbox zostaną w okresie tych kilku dni wyłączone a potem przywrócone z powrotem.

Uprasza się o cierpliwość i wyrozumiałość :)
Odpowiedz
Pierwszy etap prac konserwatorskich został przed chwilą ukończony.

Proszę o informacje w przypadku nieprawidłowości w działaniu forum.
Odpowiedz
U mnie działa poprawnie.
Pozdrawiam, Paweł

Qui bibit, dormit; qui dormit, non peccat; qui non peccat, sanctus est, ergo – qui bibit, sanctus est.
Odpowiedz
Nie mogłem się zalogować ze strony głównej forum. Pisało, że niepoprawne hasło. Zalogowałem się dopiero z profilu witasa chcąc wysłać do niego maila.
Quidquid agis prudenter agas et respice finem.
Burčiak čisti krv, ale špini nohavice.
Odpowiedz
W dalszym ciągu nic się nie zmieniło.
"Niepoprawny kod autoryzacji. Czy na pewno próbujesz uruchomić tę funkcję w poprawny sposób? Spróbuj ponownie."
Odpowiedz
@vanKlomp, zrobiłem pewną poprawkę. Spróbuj jeszcze raz i daj znać czy teraz możesz się zalogować bezpośrednio z głównej strony forum.
Odpowiedz
Przejście z forum na główną stronę:

Error thrown

Call to undefined function split()
Odpowiedz
ok @drajla, stroną główną już się zajmuję.

Edited: @drajla - strona głowna już powinna działać.
Odpowiedz
Teraz już działa . Wszystko ok!
Odpowiedz
Nie działa Shoutbox i Spędzony czas online.
Odpowiedz
Shoutbox nadal nie działa.
Odpowiedz
Shoutboxa uruchomiłem przed chwilą. Prosze o test czy wszystko działa poprawnie.
Odpowiedz
Działa.

Licznik czasu - "Spędzony czas online" - nie działa licznik godzin i minut.
Odpowiedz
Shoutbox działa poprawnie.
Odpowiedz
(15-07-2021, 06:47)drajla napisał(a): Licznik czasu - "Spędzony czas online" - nie działa licznik godzin i minut.

@drajla, licznik czasu działa poprawnie tylko w nowszej wersji silnika forum zmienili sposób wyświetlania tej informacji: teraz wyświetlane są tylko trzy najbardziej znaczące okresy. W Twoim przypadku "7 miesięcy, 1 tydzień, 5 dni", czyli są to liczba miesięcy, tygodni i dni. Dla nowych użytkowników będą to liczba dni, godzin i minut. Dla tych co już trochę na forum spędzili czasu będzie później liczba tygodni, dni i godzin.

Dla takiego starego wyjadacza jak Ty, to liczba godzin czy minut ginie pośród tych mięsięcy spędzonych na forum :) Ale z drugiej strony, żeby zaktualizowała się u Ciebie liczba dni, to musi się nazbierać 24h siedzenia online na forumie. Jeżeli dziennie spędzasz np. 1h to licznik powinien się zaktualizować po 24-ech dniach.

@Dralja, czy taki stan rzeczy jest dla Ciebie akceptowalny? U mnie w obecnej chwili pokazuje "2 Tygodni, 5 dni, 13 Godzin". Zobaczę za kilka dni czy liczba godzin się zwiększyła.
Odpowiedz
Wszystko jasne. Dzięki za wyjaśnienia.

Skocz do: