Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Obornik granulowany...
Witajcie, zakupiłem worek obornika granulowanego, który chciałbym dać w dołki pod sadzonkami. Wiem, że normalnie sypie się około 2kg zwykłego obornika. Ile dać granulowanego aby odpowiadało to ilości 2kg normalnego? Ponoć granulowany jest bardziej skoncentrowany...

Taki zakupiłem:

[Obrazek: 7cca44ad48998fba2caad09aeeab]
Odpowiedz
Granulowany obornik... :glowa_w_mur:  Teraz nawet można ..... sprzedać :glupek:   Z ciekawości ile za to dałeś? U rolnika pewnie jakieś 50zł/tona.
Odpowiedz
Koszt piwa - więc cena do przełknięcia jak na ..... :-) To ile tego sypnąć pod sadzonki?
Odpowiedz
Przecież opis musi być na opakowaniu, jaka dawkę można dawać . Taki nawóz sypie się obok sadzonki i, podlewa wodą oczywiście należy go przykryć ziemią.

Pozdr/Gliwice +4 km

gynek63
Odpowiedz
Mam zamiar w tym roku podać moim krzakom gronowym sporą dawkę nawozu naturalnego.
Jak wiadomo powszechnie najlepszym nawozem naturalnym jest obornik bydlęcy... Niestety rolnicy nie są chętni na jego odsprzedaż  :D

Co sądzicie o oborniku końskim? Z tego co słyszałem jest to nawóz zaliczany do nawozów "ciepłych" nagrzewających ziemię.

Jakie mogą być ryzyka jeśli taki obornik zastosuje na jesień na winnicy?
Pozdrawiam
Feliks
Odpowiedz
Nawóz koński również jest bardzo dobry, ryzyka nie ma - a jak każdy, trzeba zglebogryzarkować.

Pozdrawiam 
Piotr

Skocz do: