23-12-2015, 15:54
Witam wszystkich! Mam nadzieję, że przeczytam na tym forum ciekawe informacje i troche mi pomożecie bo jestem początkujący
Jesteś tu nowy? Przywitaj się z nami.
|
23-12-2015, 15:54
Witam wszystkich! Mam nadzieję, że przeczytam na tym forum ciekawe informacje i troche mi pomożecie bo jestem początkujący
24-12-2015, 07:25
Witaj,
Czytaj i pytaj. Na temat wina i nie tylko znajdziesz tu wszystko.
25-12-2015, 11:05
Kłaniam się wszystkim serdecznie
Świetne forum. Jako żółtodziób raczej chłonę wiedzę niż ją przekazuję. Kilka projektów już rozpocząłem pod kątem nalewek. Z pomocą mojego kolegi ( Mkaz) rodzi się trójniak i piwniczkę trzeba przygotować
Darek
25-12-2015, 11:36
Witaj, witaj!
Piwniczka zawsze się przyda. Powodzenia!!
25-12-2015, 12:09
Witajcie nowi, dążcie do tego by być starymi wyjadaczami. Tutaj nikt Was nie będzie strofował, nikt nie zgani, a dowiecie się najwięcej w kwestii wytwarzania trunków wszelakich.
25-12-2015, 21:14
(25-12-2015, 12:09)Bogi napisał(a): Tutaj nikt Was nie będzie strofował, nikt nie zgani......... Bogi ty kłamczuszku Pozytywny PR ma być ?
MALUTKI KIELISZEK NIE DOJDZIE DO KISZEK !!!
\"DOBRY NA WSZYSTKO ŚRODEK:- ZE SPIRYTUSEM MIODEK\" ......50 ml wódki przed posiłkiem zabija wszystkie znane wirusy i bakterie.............100 ml nawet te nieznane ..... (25-12-2015, 12:09)Bogi napisał(a): Witajcie nowi, dążcie do tego by być starymi wyjadaczami. Tutaj nikt Was nie będzie strofował, nikt nie zgani, a dowiecie się najwięcej w kwestii wytwarzania trunków wszelakich. Jestem pod wrażeniem! Kto jeszcze spośród Panteonu dołączy z powitaniem tak ładnym, jak kolegi Bogi...? Witajcie, Nowi Koledzy - i oby każdy Kolejny Nowy Rok dawał wam dużo nowych umiejętności i radości - nie tylko winiarskich.
26-12-2015, 04:15
...a To ich tylko dobra wola, ze ciebie nie napadną.
26-12-2015, 20:15
O, jaka ładna cytata...
Widzę, że też cenisz sobie "myśl Kazika"...
31-12-2015, 17:14
Witajcie , drodzy.
Nastawiajcie i mądrze o rady pytajcie. Czasami oberwiecie po "uszach" ,przeważnie słusznie, ale życzliwości przy tym nie zabraknie. Orwell , nie zaśmiecaj.
Witam, mam na imię Agata.
Od dłuższego czasu czytam to forum, korzystając z Waszych przepisów, teraz postanowiłam się zarejestrować i przywitać, na co dzień jestem mamą 3 letniego smyka oraz żoną.
01-01-2016, 22:17
Witaj agapos, a wina robisz?
01-01-2016, 23:37
Hej, Agata.
Dużo Dobrego w Nowym Roku - i w Nowych Nastawach! ----------------------------------- @plecionka: Nie zaśmiecam. Mój post jest tak samo merytoryczny - jak post mojego przedmówcy - tam zarówno w treści, jak i stopce. Spauzujmy, przyjaciele. Przecież mamy Nowy Rok - i ufnie spoglądamy w naszą wspólną winiarską przyszłość...
02-01-2016, 18:28
Witam serdecznie
Nie ukrywam, że liczę na pomoc przy wyrobie win Już kilka wątpliwości się pojawiło...
Witam
Już od kilu lat myślałem o wyrobie domowych trunków i w końcu miesiąc temu, gdy dziadek podarował 27 litrowy balon nie bylo już odwrotu, więc z pomocą tego forum wystartowało wino jabłkowe no i początek nowej zajawki. I choć w pierwszym winku wciąż trwa intensywna fermentacja, do wyposażenia doszło wiadro fermentacyjne, 2 kolejne balony i milion pomysłów na kolejne smakołyki. Licze na waszą pomoc w zdobywaniu wiedzy podczas budowania kolekcji alkoholi własnej produkcji. Pozdrawiam
09-01-2016, 19:12
Witam!
Jestem Robert (Kisiel dla znajomych od 8 roku życia ) postanowiłem z żoną zacząć przygodę z winem domowym, jesteśmy nowicjuszami i więc raczej więcej wynoszę z tego forum niż wnoszę ale mam nadzieję że kiedyś się to zmieni Pozdrawiam serdecznie zdrowie!
09-01-2016, 19:16
Witajcie na winiarskich terminach. Kto pyta nie błądzi ,ale najpierw warto poszukać , bo może ktoś zapalił już ten kaganek na zawiłej ścieżce domowego "trunkotwórstwa".
09-01-2016, 19:30
Witaj Robercie. Napisz może do czego się przymierzasz na początek, nawet teraz jest z czego zrobić dobre wina.
11-01-2016, 01:43
Witam jestem Przemek mieszkam na wsi obok miasta Wodzisław Śląski forum czytam ok.rok czasu (dla początkującego bezcenne) pierwsze moje nastawy to jesień 2015.Nastawy są z :jeżyny+porzeczka;ałycz;cz.bez;winogrona(labruska);DR;DR II nastaw + dodatki rodzynki,suszona śliwka,daktyle.pozdrawiam
11-01-2016, 05:14
Witaj ziomalu, widzę ze początek miałeś "owocny"..
12-01-2016, 16:08
Witam wszystkich.
Mam na imię Wojtek właśnie zaczynam swoją przygodę z winami ( produkcją ). Odziedziczyłem 2 balony i trochę innych rzeczy no i mam zamiar powoli się wdrażać w to wszystko. Na początek z uwagi na porę roku i zapasy w piwnicy zacznę od wina z kompotów w związku z czym bardzo bym prosił o pomoc i wyrozumiałość.
12-01-2016, 18:02
Borsuchi - świetnie ,że zaczynasz przygodę z winiarstwem. Uwierz na słowo - warto.
Przemyśl pomysł zrobienia wina z suszonych owoców. Kompotowe nie jest najlepsze.
Hej,
od zeszłego roku zaczęłam robić cydr, teraz wino i nalewki, także świeżynka jestem, a to dlatego, że ogólnie interesuje mnie slow food (przetwory etc.) i slow life i to jest tego konsekwencja . W tym roku do zainteresowań doszły też zioła i może własne kosmetyki i środki czystości . Zawodowo zajmuję się projektowaniem wnętrz i pisaniem o wnętrzach, gdyż to też moja pasja . |
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|