• Strona główna
  • SWiMP
  • Forum
  • Artykuły
  • Kalendarz
  • Galeria
  • Blogi
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Chat (0)
  • Shoutbox
  • Regulamin
  • Pomoc
Witaj! Logowanie Rejestracja
  • Pokaż dzisiejsze posty

Zaloguj się
Login:
Hasło:
Nie pamiętam hasła
 
Forum Domowych Winiarzy › Technologia win domowych oraz miodów pitnych › Dział dla początkujących v
« Wstecz 1 … 11 12 13 14 15 … 92 Dalej »

Wino hibiskusowo-rodzynkowe

Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tryb drzewa
Wino hibiskusowo-rodzynkowe
domix Offline
Nowy użytkownik

Liczba postów: 1
Liczba wątków: 1
Dołączył: 10 2020
Lokalizacja: Katowice
#1
07-10-2020, 11:36
Witam,
właśnie się zabieram za robienia wina hibiskusowo-rodzynkowego, według przepisu skipiora.
Hibiskus z rodzynką:

Hibiskus: 0,25 kg
Rodzynki: 0,45 kg
Cukier: 2,1 kg (dla wina wytrawnego)
Woda: 9,5 l (tak, przepis jest na 10 l finalnie, ale odejdzie osad itd.)
Drożdże: ok. 4 g (do 13%)
Pożywka: ok. 4 g

Hibiskus zamówiłem ze strony 
https://www.digesta.com.pl/588-ZIOLA-I-P...JEDNORODNE
bo mają jak widzę najlepszą cenę

Mam zagwozdkę odnośnie przepisu, w samym rodzynkowym dodaje się 2.0 kg rodzynek na 10l wina, a tutaj tylko 0.45 kg. Czy to nie za mało? Czy nie będzie za bardzo wodniste?
Czy ktoś robił wino z tego przepisu i może się podzielić opinią?
Szukaj
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Forum Domowych Winiarzy › Technologia win domowych oraz miodów pitnych › Dział dla początkujących v
« Wstecz 1 … 11 12 13 14 15 … 92 Dalej »

Wino hibiskusowo-rodzynkowe


  • Pokaż wersję do druku
Skocz do:

  • Ekipa forum
  • Kontakt
  • SWiMP
  • Wróć do góry
  • Wersja bez grafiki
  • Oznacz wszystkie działy jako przeczytane
  • RSS
Aktualny czas: 11-07-2025, 10:01 Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB MyBB, © 2002-2025 MyBB Group.
Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem
Tryb normalny
Tryb drzewa