Ocena wątku:
  • 1 głosów - średnia: 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Winogronowe - PIERWSZE WINO (Co po kolei robić)
Pewnie, że można, już testowalem smak i są super, bardzo slodkie. 18kg winogron + 0,5kg cukru wyszło aż 30 BLG. Nie widzę przeciwskazań żeby z takim winogron nie robić wina.
Odpowiedz
Cukier nie jest najistotniejszym elementem aby zrobić dobre wino. Dlatego winogrona dzielimy na deserowe i przerobowe. Ale Twoje wino, twoja sprawa. Z samego cukru i wody też będą % ale moim zdaniem nie o to idzie w winie.
Pozdrawiam, Paweł

Qui bibit, dormit; qui dormit, non peccat; qui non peccat, sanctus est, ergo – qui bibit, sanctus est.
Odpowiedz
30 blg to niezły mózgotrzep a smak to już sprawa drugorzędna. :D
Quidquid agis prudenter agas et respice finem.
Burčiak čisti krv, ale špini nohavice.
Odpowiedz
Bez przesady, jak z Mołdawi to Kagor wyjdzie pierwszorzędny :)
Danik rób swoje i nie przejmuj się niczym . Niejeden z forum by se dał obciąć to i owo żeby mieć dostęp do takich winogron.
MALUTKI KIELISZEK NIE DOJDZIE DO KISZEK !!!


\"DOBRY NA WSZYSTKO ŚRODEK:- ZE SPIRYTUSEM MIODEK\"

......50 ml wódki przed posiłkiem zabija wszystkie znane wirusy i bakterie.............100 ml nawet te nieznane .....
Odpowiedz
Bardzo dobrze, że będzie mózgotrzep :D Winogrona mocne w smaku + dolewam jeszcze jakiś poprzedni sok winogronowy troche gestszy BLG 15. Jak będzie za mocne zawsze można rozcieńczyć wodą.



Skocz do: