16-02-2022, 10:37
Pewnie, że można, już testowalem smak i są super, bardzo slodkie. 18kg winogron + 0,5kg cukru wyszło aż 30 BLG. Nie widzę przeciwskazań żeby z takim winogron nie robić wina.
Winogronowe - PIERWSZE WINO (Co po kolei robić)
|
16-02-2022, 10:37
Pewnie, że można, już testowalem smak i są super, bardzo slodkie. 18kg winogron + 0,5kg cukru wyszło aż 30 BLG. Nie widzę przeciwskazań żeby z takim winogron nie robić wina.
16-02-2022, 10:50
Cukier nie jest najistotniejszym elementem aby zrobić dobre wino. Dlatego winogrona dzielimy na deserowe i przerobowe. Ale Twoje wino, twoja sprawa. Z samego cukru i wody też będą % ale moim zdaniem nie o to idzie w winie.
Pozdrawiam, Paweł
Qui bibit, dormit; qui dormit, non peccat; qui non peccat, sanctus est, ergo – qui bibit, sanctus est.
16-02-2022, 12:15
30 blg to niezły mózgotrzep a smak to już sprawa drugorzędna.
![]()
Quidquid agis prudenter agas et respice finem.
Burčiak čisti krv, ale špini nohavice.
17-02-2022, 13:40
Bez przesady, jak z Mołdawi to Kagor wyjdzie pierwszorzędny
![]() Danik rób swoje i nie przejmuj się niczym . Niejeden z forum by se dał obciąć to i owo żeby mieć dostęp do takich winogron.
MALUTKI KIELISZEK NIE DOJDZIE DO KISZEK !!!
\"DOBRY NA WSZYSTKO ŚRODEK:- ZE SPIRYTUSEM MIODEK\" ......50 ml wódki przed posiłkiem zabija wszystkie znane wirusy i bakterie.............100 ml nawet te nieznane .....
17-02-2022, 16:24
Bardzo dobrze, że będzie mózgotrzep
![]() |
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|