Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Potrzebuję rady co do przepisu czerwona porzeczka
#26
Gonek ma rację. Na mózgotrzepa muszą być bayanusy.
Quidquid agis prudenter agas et respice finem.
Burčiak čisti krv, ale špini nohavice.
Odpowiedz
#27
orion2525 zależy od warunków (temperatura w pomieszczeniu, użyte drożdże, itd.),
ale kilka tygodni masz czasu, także szukaj baniaka.

Przyjmij tak jak pisze Goniuś i zmniejsz cukier do 13%,
w drugiej turze sypnij 1kg cukru plus woda do 20l objętości.
Odpowiedz
#28
Dziś dodałem syrop cukrowy(po tygodniu). Przed dodaniem zmierzyłem cukier(zakupiłem szwecki cukromierz w skali Oeschle, trzeba wynik dzielic przez 4 żeby wyszły BLG). Miałem 45/4=11.25Blg. Po dodaniu cukru mam 75/4=18,75blg. Czy da si€ wyliczyc poczatkowe blg? Na start dalem 11kg porzeczki 7L wody i 3kg cukru
Odpowiedz
#29
Miazge odcisnąłeś? Ile wyszło ci soku?



Skocz do: