Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
WIELKIE RYKOWISKO WINIARZY - WYSOWA 2023
No mało brakowało i bym nie jechał :) może bym doszedł nogami jak bym ze 3 dni wcześniej wyszedł ;)
Sprężyna przedniego zawieszenia wzięła się i rozpękła, efekt pchania się w dzicz za rybami samochodem wybitnie nie terenowym. 
A co do zwierzyny to mnie podchodzą takie bestie :)

Załączone pliki Miniatury

MALUTKI KIELISZEK NIE DOJDZIE DO KISZEK !!!

\"DOBRY NA WSZYSTKO ŚRODEK:- ZE SPIRYTUSEM MIODEK\"

......50 ml wódki przed posiłkiem zabija wszystkie znane wirusy i bakterie.............100 ml nawet te nieznane .....
Odpowiedz

Przemyślcie, czy na pewno chcecie tu przyjechać? To zdjęcia z ostatniej nocy...

Odpowiedz
Hmm ...
https://www.youtube.com/watch?v=8UfVic-v_xE
pozdrawiam Jurek 

Odpowiedz
Ho, hooo!!! Widzę, ze nie ma problemu ze wsadem do kotła.
Odpowiedz
Misio z grilla :) pewnie bym się skusił ;)
No i kociołek z zupą przez noc nie postoi na zewnątrz  :diabelek:

......50 ml wódki przed posiłkiem zabija wszystkie znane wirusy i bakterie.............100 ml nawet te nieznane .....
Odpowiedz
Ciekawe, ilu już siedzi w Wysowej i wypatruje tego misia? Jak go wypatrzycie, to go wypatroszcie, coby skruszał przez kilka dni.
Odpowiedz
(27-08-2023, 19:58)Benia napisał(a): Jeszcze: Benia+?
Do zobaczenia!

Baniu, ten pytajnik to jakaś niespodzianka :)? Masz rację zabierz ze sobą Monikę, chłopaków nie zabieraj. Oni to tylko siedzą w loży szyderców. wiem co piszę bo w tamtym roku z nimi nabijałem się z ludzi :))
Odpowiedz
(10-09-2023, 20:13)Jose Arcadio Morales napisał(a):
(27-08-2023, 19:58)Benia napisał(a): Jeszcze: Benia+?
Do zobaczenia!

Baniu, ten pytajnik to jakaś niespodzianka :)? Masz rację zabierz ze sobą Monikę, chłopaków nie zabieraj. Oni to tylko siedzą w loży szyderców. wiem co piszę bo w tamtym roku z nimi nabijałem się z ludzi :))

Z tą lożą szyderców trzeba uważać, bo chłopaki w niej siedzieli i się doigrali  :D  I przyjadą w piątek. Teraz już znak zapytania można zamienić na +2.
"Gdybyś mógł wybrać między piciem wina a byciem szczupłym, to wybrałbyś białe czy czerwone?"
Odpowiedz
Tego roku szło bardzo mozolnie, a jakimś cudem uzbierało się nas ponad pół setki.
Fenomen
Pozdrawiam
----Erikos----
Odpowiedz
Przepraszam, że tak późno ale z różnych względów (w tym zdrowotnych w rodzinie) nie dam rady tym razem dojechać czego bardzo żałuję.  Cry

Bawcie się dobrze!! Mam nadzieję na przyszły rok.

Pozdr.
Paweł vel Elanus
Odpowiedz
Grziby som ?
Zbynek nie czaj się i pokazuj :) nie wierzę że Iwona się misia przestraszyła :)

Odpowiedz
(24-01-2023, 19:50)Erikos napisał(a): WIELKIE RYKOWISKO WINIARZY - WYSOWA 2023

Organizatorem spotkania są członkowie SWiMP przy szerokiej współpracy osób zrzeszonych na forum wino.org.pl

Uczestnik Zlotu bierze w nim udział na własną odpowiedzialność i ryzyko.

1. Czas, termin, miejsce i koszty.

Corocznie zlot planowany jest na drugi tydzień września od środy do niedzieli.
Tego roku wypada to 13 września do 17 września 2023 r.
Miejsce - Wysowa. Noclegi i wyżywienie w ośrodku Zacisze na koszt uczestnika.

BARDZO WAŻNA INFORMACJA:

W OBECNEJ SYTUACJI PANUJĄCEJ W KRAJU, OSTATNIE TERMINY NASZYCH SPOTKAŃ ZNAJDOWAŁY SIĘ W "SZCZYCIE SEZONU", INNYMI SŁOWY ZACISZE BYŁO PEŁNE.

BARDZO PROSZĘ O PRZEMYŚLANE REZERWACJE, [b]BO GDYŻ W ZACISZU MOŻE ZABRAKNĄĆ MIEJSCA.[/b]

Podczas rezerwacji starajmy się jak najbardziej zapełnić kwatery bo przy natłoku chętnych mogą odmawiać rezerwacji dla pojedynczych osób.

Ośrodek wczasów rodzinnych "ZACISZE"
38-316 Wysowa-Zdrój
tel. (018) 353 22 21
fax (018) 353 02 45
biuro@zaciszewysowa.pl
http://www.zaciszewysowa.pl

2. Kto może wziąć udział w Rykowisku.

Na zlocie mile widziani są wszyscy wytwórcy domowi trunków itp. którzy mają ochotę podzielenia się nimi ze zlotowiczami.

Temat otwieram na szybko, jeszcze bez porozumienia z resztą organizatorów mam nadzieję, że nikt nie będzie mi miał tego za złe. Jeszcze na poprzednich zlotach docierały sygnały, że niektórzy uczestnicy potrzebują więcej czasu na planowane rezerwacje urlopów. Dodatkowo jest szansa, że nawet forumowicze którzy nie zaglądają na forum tak często jak dawniej nie przegapią tego tematu.

0. von Vinentropp + 1 ( z urzędu)

1. Castleman + M. + Wojtek + Aneta + Waldek + Jowita
2. tasmol + Edek
3. Elanus + 1
4. Erikos + D.
5. szbestckuat + 1
6. Jose Arcadio Morales + 1
7. Tequila
8. tata1959 + 1
9. Tosia + 1
10. rafal_urbanczyk + A. + 2
11. aidid + 3 + kocioł
12. Witongo + 1
13. Pietro
14. Patrycja + Radek + Lena
15. Ola + Darek
16. Krzysmoc + 1
17. Benia + 2
18. Cebulka 2+2
19. Kreolka88 + M. + 2
20. Zbyszek, Iwona, Jagoda, Ola
21. Ania,Mati, Tomek, Kamil, Mateusz II 
Odpowiedz
Zaktualizowałem listę.
Pozdrawiam
----Erikos----
Odpowiedz
(12-09-2023, 11:21)TEQUILA napisał(a): Grziby som ?
Zbynek nie czaj się i pokazuj :) nie wierzę że Iwona się misia przestraszyła :)

Jutro Ci powiem.
Pozdrawiam zbyszek
Odpowiedz
Waldek i Jowita odpadli, my się dokulamy jutro, za nami Wojtek i Aneta :helo:
*****\\\\   ///*************l***********§*********[]
*****(  @ @ )***********oooooo*****(bul,bul)*****[%%]
--oOOo-(_)-oOOo----->****grono*****(ooooooo)****[%%]
------O-----O--------********ooo******(ooooooo)****[%%]
pozdrawia Castleman*******o********(ossad)*****[%%]
Odpowiedz
Halo! Co jest? Ja tu leżę, narkoza minęła, kroplowki kapia i nic nie wiem, co tam się u mnie dzieje...?
Angry
Odpowiedz
Największe na świecie dzięki wszystkim uczestnikom złotu za bycie, aktywność i wspólnie spędzony czas. Dzięki dla stałych ale i dla nowych, szczególnie tych co się znaleźli jak należy. Już wiecie dranie o kogo chodzi? Apel do niektórych nowych - czekam na Was za rok. No! Jeden wieczór to za mało.
Jasiu. Największy szacun,że mimo wszystko dałeś radę. Bożenko - Ty wiesz i matkuj nam dalej a może kiedyś przestaniemy błądzić ?????
Bycie starszym ma swoje wady jak i zalety. Z bliska nie widzisz liter ale idiotów poznajesz z daleka.
Po pierwszym kieliszku wychodzi z nas drugi człowiek i on też chce się napić! (Wańkowicz)
Porządek powinien brać przykład z bałaganu i robić się sam.

Jak by rządziły na świecie kobiety to nie było by wojen! Państwa by były co najwyżej poobrażane na siebie.

Odpowiedz
No i widzisz, Janie, na Twoje pytanie już nie muszę odpowiadać ani nikt inny, bo zdążyliśmy się widzieć i relację miałeś bez wykorzystania elektroniki. Natomiast po zdaniu relacji mojej małżonce (Wioletta), melduję że cały i zdrowy jestem w domciu, z wielką tęsknotą oczekując kolejnego spotkania. Dziękuję wszystkim pięknie, do zobaczenia za rok.
Odpowiedz
Choć krótko i szybko, ale jak zawsze w doborowym Towarzystwie i odpowiednim klimacie. Czas się zatrzymał na te dwa dni.. ale.. to już było. I pora nastawić budzik na kolejne 365dni, żeby być tam właśnie tam gdzie byliśmy i dalej będziemy. Dziękujemy Wszystkim za wspólnie spędzony czas do zobaczenia  Shy

Bożenko i Jasiu. Dla Was mnóstwo zdrowia i sił od nas dla Was.  :)
Odpowiedz
My również cali dotarliśmy do domu . W sobotę byłem przekonany że mamy jeszcze czas na zabawę jakież było moje zdziwienie że, rano trzeba wracać do codzienności. Świetnie spędziliśmy czas w doborowym towarzystwie przy dźwiękach gitarry i nie tylko.
Dzięki wszystkim za włożony wkład w organizację i sprawne funkcjonowanie zlotu, dzięki temu nie brakowało w zasadzie niczego nawet pomocnych dłoni do obierania grzybów.
Podziękowania dla wszystkich którzy włożyli swój wkład w to by zlot się po raz kolejny odbył i dla tych dzięki którym atmosfera spotkania była niezapomniana.
Jeszcze raz wiem powtarzam się dzięki wszystkim za spędzony wspólnie czas.
Bożenko dziękuje że byłaś z nami i nas gościłaś, Janie tak się złożyło że, w tym roku stanowczo za mało czasy spędziliśmy razem. Dlatego dla Was obojga przedewszystkim zdrowia życzę byśmy mogli w przyszłym roku spędzić z Wami więcej czasu.
Ps. Pewien osobnik wykonał ciekawe zdjęcie proszę by wysłał je do mnie lub Ani na pamiątkę zlotu.
Odpowiedz
Wielkie dzięki dla wszystkich za wspólnie spędzony czas, pomimo tego że za szybko i za krótko :)
Ps. zauważyliście że cała zupa została zjedzona zaraz po zrobieniu ;)

Odpowiedz

Moi Drodzy! Tym razem, zamiast ciekawych zdjęć zwierzątek, pokażę Wam smutne zdjęcie zwierzątka.
Na trawie, ze 4 metry od ogniska, gdzie była gotowana zupa, znalazłem dzisiaj zatłuczonego zaskrońca ok.1 m długości.
Ktoś pewnie chciał się pochwalić jaką ŻMIJĘ unieszkodliwił. Nawet, gdyby to była żmija a nie nieszkodliwy zaskroniec, to pamiętajcie następnym razem, że to Wy byliście gośćmi u nich i nie wypada uśmiercać gospodarzy w trakcie wizyty.
Doprowadziliśmy wcześniej do zakazu polowań na naszym terenie. Smutno nam bardzo.
Odpowiedz
(18-09-2023, 16:42)von Vinentropp napisał(a): Moi Drodzy! Tym razem, zamiast ciekawych zdjęć zwierzątek, pokażę Wam smutne zdjęcie zwierzątka.
Na trawie, ze 4 metry od ogniska, gdzie była gotowana zupa, znalazłem dzisiaj zatłuczonego zaskrońca ok.1 m długości.
Ktoś się pewnie chciał się pochwalić jaką ŻMIJĘ unieszkodliwił. Nawet, gdyby to była żmija a nie nieszkodliwy zaskroniec, to pamiętajcie następnym razem, że to Wy byliście gośćmi u nich i nie wypada uśmiercać gospodarzy w trakcie wizyty.
Doprowadziliśmy wcześniej do zakazu polowań na naszym terenie. Smutno nam bardzo.

Strasznie to smutne :-(

Chciałam tylko napisać, że bardzo żałuję, że nie udało nam się być tym razem.
Jasiu i Bożenko, dużo zdrowia!!!
Mam nadzieję, że spotkamy się wszyscy na kolejnym zlocie.
Odpowiedz
Mówi się, że diabeł tkwi w szczegółach... i tak na pierwsze spojrzenie, to dźwięki strun dawały dźwięk, i Iskrę?;)... tym samym nastała jasność dla zlotowiczów;)
Struna za struną wciąż się rwie , już pękła H a później E... i niby taka wada klasyczna a pieruny z gitary dalej waliły:)))

Odpowiedz
(18-09-2023, 16:42)von Vinentropp napisał(a): Moi Drodzy! Tym razem, zamiast ciekawych zdjęć zwierzątek, pokażę Wam smutne zdjęcie zwierzątka.
Ktoś pewnie chciał się pochwalić jaką ŻMIJĘ unieszkodliwił. Nawet, gdyby to była żmija a nie nieszkodliwy zaskroniec, to pamiętajcie następnym razem, że to Wy byliście gośćmi u nich i nie wypada uśmiercać gospodarzy w trakcie wizyty.

Bardzo to smutne Janku. Wiadomo, nie gwarantuje się za nikogo w 100% ale jestem na 99% pewien, że nikt z "naszych" nie pomylił by nieszkodliwego zaskrońca ze żmiją i nie tłukł by go. Szczególnie na Waszym terenie, znając Wasze podejście do życia.
Pozdrawiam
----Erikos----

Skocz do: