Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
solanka w winie
#1
Przez pomyłke robiąc miód pitny zamiast kwasku dodałam solanki do peklowania mięsa w ilości łyzeczka na 5l. Czy można to usunąć bo śmierdzi i syfiasty smak ma??
Odpowiedz
#2
Nie mozna :(
Odpowiedz
#3
Wspolczuje - to wypadlo na najdrozszy chyba w domowym winiarstwie surowiec :(
Odpowiedz
#4
Chyba popre Darka.
Jednak przyszla mi do glowy pewna mysl szalencza.
Moze by tam wsadzic karkowke lub zeberka?

POZDR K
Odpowiedz
#5
Cytat:Wysłane przez KrzychoG
Chyba popre Darka.
Jednak przyszla mi do glowy pewna mysl szalencza.
Moze by tam wsadzic karkowke lub zeberka?
POZDR K

Czemu szaleńcza? Pomysł przedni - ja bym przefermentował i używał jako marynaty do mięsa :) Zrób tak i daj znać, kto wie, może niedługo będziemy tak robić celowo :rotfl:

/sasza
Odpowiedz
#6
Otóż to! Z pomyłek i przypadków nieraz epokowe odkrycia się biorą. Marynuj brachu! :hahaha::rotfl:



Skocz do: