29-09-2004, 09:01
Witam,
Szukam porady w sprawie mojego pierwszego miodu. Mianowicie zrobilem czwórniaka z przyprawami korzennymi - ale nie bardzo wiedzialem jak zmierzyc np. 1g pieprzu, etc. wiec dodalem na oko ...i chyba mocno przesadzilem. Miodek wyrobil sie ladnie, dlugo fermentowal, klaruje sie, ale jest za mocno przyprawiony. Daje sie pic jedynie na cieplo, jak czesc aromatu korzennego odparuje, ale na zimno az wykreca gebe
Czy móglbym np. dodac surowego miodu zeby zlagodnial - nie zmetnieje wtedy? Co mozna jeszcze zrobic???
borut
Szukam porady w sprawie mojego pierwszego miodu. Mianowicie zrobilem czwórniaka z przyprawami korzennymi - ale nie bardzo wiedzialem jak zmierzyc np. 1g pieprzu, etc. wiec dodalem na oko ...i chyba mocno przesadzilem. Miodek wyrobil sie ladnie, dlugo fermentowal, klaruje sie, ale jest za mocno przyprawiony. Daje sie pic jedynie na cieplo, jak czesc aromatu korzennego odparuje, ale na zimno az wykreca gebe

borut