26-01-2005, 07:36
Witam.
Mam pytanie odnośnie wina kokosowego. O ile wiem ten temat był na forum wałkowany, ale już zniknął( nawet w zamkniętych). Nastawiłem winko w/g przepisu z Browamatora, ale to nie działa. Przy tej ilości wody, wychodzi około 1 l nastawu, ale głównym problemem jest wydzielający się olej, który tworzy skorupę- jak wosk na wodzie. Pewnie się go usówa, ale jak? Mógłby ktoś napisać jak sobie radził z kokosem?
Mam pytanie odnośnie wina kokosowego. O ile wiem ten temat był na forum wałkowany, ale już zniknął( nawet w zamkniętych). Nastawiłem winko w/g przepisu z Browamatora, ale to nie działa. Przy tej ilości wody, wychodzi około 1 l nastawu, ale głównym problemem jest wydzielający się olej, który tworzy skorupę- jak wosk na wodzie. Pewnie się go usówa, ale jak? Mógłby ktoś napisać jak sobie radził z kokosem?