10-06-2005, 00:06
Witam,
czytałem na forum, że wino truskawkowe ma kolor jasno rubinowy. A to jest ładny kolor.
Pomyślałem sobie, że może spróbować zmieszać truskawki z czymś innym - na przykład rabarbarem, żeby kolor był ładniejszy, a może i smak wyjdzie jakiś ciekawy. Tylko zastanawiam się jaka musiałaby by być proporcja truskawek do innego surowca, żeby kolor jakoś się ładnie odznaczył (bo sok z truskawek rozcieńczony nie wygląda za ładnie)? I czy warto mieszać truskawkę z innym surowcem?
(Chciałem napisać "pożądnie" zamiast "ładnie" w przedostatnim zdaniu, ale bo ja wiem przez jakie rz/ż to się pisze? Terror z tą ortografią ostatnimi czasy, jak powiadam, chyba wręcz przesada. Ale to nie na temat, więc...
.)
Pozdrawiam,
Bartoż
czytałem na forum, że wino truskawkowe ma kolor jasno rubinowy. A to jest ładny kolor.
Pomyślałem sobie, że może spróbować zmieszać truskawki z czymś innym - na przykład rabarbarem, żeby kolor był ładniejszy, a może i smak wyjdzie jakiś ciekawy. Tylko zastanawiam się jaka musiałaby by być proporcja truskawek do innego surowca, żeby kolor jakoś się ładnie odznaczył (bo sok z truskawek rozcieńczony nie wygląda za ładnie)? I czy warto mieszać truskawkę z innym surowcem?
(Chciałem napisać "pożądnie" zamiast "ładnie" w przedostatnim zdaniu, ale bo ja wiem przez jakie rz/ż to się pisze? Terror z tą ortografią ostatnimi czasy, jak powiadam, chyba wręcz przesada. Ale to nie na temat, więc...

Pozdrawiam,
Bartoż