• Strona główna
  • SWiMP
  • Forum
  • Artykuły
  • Kalendarz
  • Galeria
  • Blogi
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Chat (0)
  • Shoutbox
  • Regulamin
  • Pomoc
Witaj! Logowanie Rejestracja
  • Pokaż dzisiejsze posty

Zaloguj się
Login:
Hasło:
Nie pamiętam hasła

Forum Domowych Winiarzy › Nalewki i inne napoje alkoholowe › Drinki oraz pozostałe v
« Wstecz 1 2 3 4 5 6

Lód,lemonka,cytrynka,toNic i.....GIN.

Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tryb drzewa
andros Offline
Nowy użytkownik

Liczba postów: 8
Liczba wątków: 1
Nastrój: optymista:)
31-03-2008, 19:18
Z tą "zieloną cytryną zwaną lemons" mam związane ciekawe wspomnienie:) Otóż w sobotę byliśmy z małżonką na sztuce Mrożka-"Rzeźni".Sztuka awangardowa a ja ROMANTYK przecież,jakoś do końca twardo wytrwałem ale po powrocie do domku postanowiłem "wychylić jakoweś lekarstwo co by" nie zwariować do końca:) Córka zaproponowała abyśmy może drinka z lemonką:) i toNicem:) oraz lodem rozbełtali.Jak postanowiliśmy tak i zrobiliśmy......Obudziłem się rano:)) I albo gin był mocny a moja ręka "nie pożałowawszy trunku",szczodrze drgnęła albo choroba,lemonki łącznie z cytryną i LODEM były wysokoprocentowe:))))
I teraz mam pytanie:ILE GINU SIĘ WLEWA ABY PAMIĘĆ NJIE ZAWIODŁA I INNE CZŁONKI TEZ????
Szukaj
Odpowiedz
ice77 Offline
Starszy winiarczyk
**
Liczba postów: 374
Liczba wątków: 12
Nastrój: Szampanski
31-03-2008, 19:28
Pytanie jak w przeczkolu. Każdy przecież ma inną tolerancje na alkohol, jako doświadczony w boju sam powinieneś to wiedzieć najlepiej. Tak samo jest z proporcjami zależy, co komu smakuje ja na ten przykład wole dać więcej ginu, bo jak dam za mało to zbyt szybko znika
Strona WWW Szukaj
Odpowiedz
imbir Offline
czasowy ban
Liczba postów: 47
Liczba wątków: 0
31-03-2008, 21:22
myślę, że "jabłuszko" + gin w proporcji 50 : 50 to dobry pomysł
Szukaj
Odpowiedz
seal69 Offline
Ekspert Miodosytnik
Liczba postów: 1.610
Liczba wątków: 14
Nastrój: Ktoś wie...
31-03-2008, 22:24
Gin do lekkich alkoholi nie należy i jak się przekroczy "normę" to nastepny dzień moze być trudny.... :diabelek:
Ja lubię gin+wermut z lodem i ćwiarteczką limonki 1/3+2/3 to takie klasyczne proporcje.
A ile można wypić?? To już zależy od okazji/powodu/dnia.
Szukaj
Odpowiedz
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Forum Domowych Winiarzy › Nalewki i inne napoje alkoholowe › Drinki oraz pozostałe v
« Wstecz 1 2 3 4 5 6

• Pokaż wersję do druku
Skocz do:

• Ekipa forum
  • Kontakt
  • SWiMP
  • Wróć do góry
  • Wersja bez grafiki
  • Oznacz wszystkie działy jako przeczytane
  • RSS
Aktualny czas: 17-03-2026, 03:41 Polskie tłumaczenie © 2007-2026 Polski Support MyBB MyBB, © 2002-2026 MyBB Group.
Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem
Tryb normalny
Tryb drzewa