• Strona główna
  • SWiMP
  • Forum
  • Artykuły
  • Kalendarz
  • Galeria
  • Blogi
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Chat (0)
  • Shoutbox
  • Regulamin
  • Pomoc
Witaj! Logowanie Rejestracja
  • Pokaż dzisiejsze posty

Zaloguj się
Login:
Hasło:
Nie pamiętam hasła

Forum Domowych Winiarzy › O wszystkim › Różne › Recenzje domowych wyrobów v
« Wstecz 1 2 3 4 5

Oleśnica 2006

Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tryb drzewa
Oleśnica 2006
alekor Offline
Starszy winiarczyk
**
Liczba postów: 301
Liczba wątków: 22
Nastrój: No Mood.
03-02-2006, 08:53
To może ja zacznę...Nie jestem somelierem więc nie będzie to zbyt specjalistyczna recenzja,ale za to od serca.
Będąc na zlocie w Oleśnicy próbowałem bardzo wielu napitków (w większości znakomitych),ale trzy szczególnie utkwiły mi w pamięci.
1.Wino malinowe Bereniki o pięknej różowej barwie,idealnie klarowne o powalającym aromacie świeżo zerwanych malin.Jak dla mnie może troszeczkę za słodkie,ale ogólnie rewelacja.Nie wiedziałem,że z malin można zrobić tak pyszne wino.
2.Wino wiśniowe Kotokłaków (Moniki i Tomka) w wersji wytrawnej i półwytrawnej.Znakomite świeże,ubiegłoroczne wino.Zrównoważone, bardzo ciemnego koloru.Dość treściwe bez nadmiaru migdałowo-pestkowego posmaku.
3.Trójniak korzenny 1stgreena.Bardzo elegancki,idealnie zharmonizowany miodek z dodatkiem korzennych przypraw (co docenili także jurorzy w konkursie miodów)Wymarzony na zimowe wieczory.
Miałem też okazję próbować trunków gospodarza i organizatora zlotu - Wesołego.Wszystkie były wysokiej klasy,ale było ich tak wiele,że nie jestem w stanie jakiegoś konkretnego ocenić.
Wszystkich w/w serdecznie pozdrawiam i dziękuję.Dzięki Wam wiem do czego dążyć.
Strona WWW Szukaj
Odpowiedz
Maciej Offline
Konsultant Spamkiller
Liczba postów: 5.419
Liczba wątków: 213
03-02-2006, 11:05
Z oleśnickich trunków zapadło mi w pamięć Rondo Grega. Niewiele osób miało okazję go spróbować, bo większość wypiłem sam :polewam:
To wino, mimo tego że młodziutkie, przywróciło mi lekko nadwątloną wiarę w mieszańce.
Szukaj
Odpowiedz
Megana Offline
Zasłużona dla forum
Liczba postów: 4.733
Liczba wątków: 31
Nastrój: roztargniony
03-02-2006, 22:19
można mieć gorąca prośbę do Bereniki????? Na przepisik na to malinowe??? Bardzo mnie interesuje!!!!!
Plizzzzz :)
Macieju, przekaż jej jakoś.....
Szukaj
Odpowiedz
Mycha Offline
Winiarski Mistrz
Liczba postów: 1.629
Liczba wątków: 28
Nastrój: niecierpliwy przednalewkowy
04-02-2006, 14:37
Właśnie - to malinowe Bereniki i Tomka powaliło także mnie i Mycha. Jedna buteleczkę zakosiliśmy i teraz sobie leżakuje.

Próbowałam też 15 letniej nalewki wiśniowej Tequili. Przede wszystkim czuję się zaszczycona, że zostałam poczęstowana tak zacnym trunkiem. W tak starym napitku czuć energię czasu - tak jak czuć ją, gdy spogladamy na strary, soolidny budynek. To było dla mnie bardzo cenne doświadczenie :szampan:
Szukaj
Odpowiedz
TEQUILA Offline
Dionizos
Liczba postów: 5.419
Liczba wątków: 28
Nastrój: Lepiej mieć brzuch od piwa ,niż garb od roboty.
04-02-2006, 20:07
Po tym co napisała Mycha chyba zacznę się unosić nad ziemią :big:. Muszę tu skomplementować te wina które w całej masie różnych napitków szczególnie utkwiły mi w pamięci :
- wino Tomala i Moniki ( Winnica Kotokłaków ) wiśniowe - półwytrawne o wspaniałym aromacie świeżych owoców.
- malinowe Bereniki
- wino z dodatkiem czeremchy Alchemycha i Mychy o smaku i aromacie owoców leśnych
- wino gronowe lub winogronowe (nie pamiętam w tej chwili ) o pięknym lekko fioletowym kolorze ( możliwe , że to to o którym pisze Maciej )
- wino z rabarbaru Terminuxa . Nie mogę sobie do dziś wyobrazić , że z takiej dziwnej łodygi można zrobić takie fajne winko.
Zresztą na zlocie były tylko dobre wina ale wśród nich były też "rodzynki".
MALUTKI KIELISZEK NIE DOJDZIE DO KISZEK !!!

\"DOBRY NA WSZYSTKO ŚRODEK:- ZE SPIRYTUSEM MIODEK\"

......50 ml wódki przed posiłkiem zabija wszystkie znane wirusy i bakterie.............100 ml nawet te nieznane .....
Szukaj
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Forum Domowych Winiarzy › O wszystkim › Różne › Recenzje domowych wyrobów v
« Wstecz 1 2 3 4 5

Oleśnica 2006

• Pokaż wersję do druku
Skocz do:

• Ekipa forum
  • Kontakt
  • SWiMP
  • Wróć do góry
  • Wersja bez grafiki
  • Oznacz wszystkie działy jako przeczytane
  • RSS
Aktualny czas: 17-06-2025, 17:30 Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB MyBB, © 2002-2025 MyBB Group.
Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem
Tryb normalny
Tryb drzewa