18-10-2003, 18:12
Czy poza kwaskiem cytrynowym i cytryna sa jeszcze jakies sposoby na zwiekszenie kwasowosci wina? Kwasek cytrynowy w winach zbozowych jakos mi nie pasi a cytryna daje cytrusowy posmak ktory nie do wszystkiego pasuje.
regulacja kwasowosci
|
18-10-2003, 18:12
Czy poza kwaskiem cytrynowym i cytryna sa jeszcze jakies sposoby na zwiekszenie kwasowosci wina? Kwasek cytrynowy w winach zbozowych jakos mi nie pasi a cytryna daje cytrusowy posmak ktory nie do wszystkiego pasuje.
19-10-2003, 00:24
O tej porze mozna zdobyc owoce pigwowca lub kupic lemonki.
19-10-2003, 16:47
A jaki jest przelicznik pigwowca na kwasek cytrynowy?
20-10-2003, 02:19
Nie mam pojecia, ale na smak jest porownywalna z cytryna, moze gdzies jest cos na ten temat w sieci ?
20-10-2003, 07:26
Jedna cytryna sredniej wielkosci to ok. 3g kwasku cytrynowego, a pigwowiec - nie mam pojęcia.
bila |
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|