Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
regulacja kwasowosci
#1
Czy poza kwaskiem cytrynowym i cytryna sa jeszcze jakies sposoby na zwiekszenie kwasowosci wina? Kwasek cytrynowy w winach zbozowych jakos mi nie pasi a cytryna daje cytrusowy posmak ktory nie do wszystkiego pasuje.
Odpowiedz
#2
O tej porze mozna zdobyc owoce pigwowca lub kupic lemonki.
Odpowiedz
#3
A jaki jest przelicznik pigwowca na kwasek cytrynowy?
Odpowiedz
#4
Nie mam pojecia, ale na smak jest porownywalna z cytryna, moze gdzies jest cos na ten temat w sieci ?
Odpowiedz
#5
Jedna cytryna sredniej wielkosci to ok. 3g kwasku cytrynowego, a pigwowiec - nie mam pojęcia.
bila



Skocz do: