23-08-2006, 08:31
witam!
31 lipca nastawilem winko wisniowe wg przepisu
5 litrow
3kg owocow
2,5 l wody
1 kg cukru
3 g pozywki
drozdze burgund
po zakonczonej fermentacji w miazdze poziom cukru wynosil 25 blg.. dodalem juz caly cukier.. dzisiaj po 3 tygodniach cukromierz mi stuknal o dno... drozdzaki zezarly caly cukier.. rurka tez nie bulka.. co robic? dosladzac jeszcze czy sciagac??
31 lipca nastawilem winko wisniowe wg przepisu
5 litrow
3kg owocow
2,5 l wody
1 kg cukru
3 g pozywki
drozdze burgund
po zakonczonej fermentacji w miazdze poziom cukru wynosil 25 blg.. dodalem juz caly cukier.. dzisiaj po 3 tygodniach cukromierz mi stuknal o dno... drozdzaki zezarly caly cukier.. rurka tez nie bulka.. co robic? dosladzac jeszcze czy sciagac??