Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Podlaskie
Białystok

Leroy Merlin
wszystko z Biowinu.
Drożdże. balony, butelki itp.
cały rok.
Odpowiedz
1. Drożdże winiarskie - jest parę sklepów - chociażby sklep warzywny na Starym Rynku ( obok Foto-Gabs) , sklepy ogrodnicze na Kierzkowej - państwa Wysockich i konkurencyjny posła PiS-u , którego nazwiska nie wymienimy , sklep ogrodniczy Groszek na Legionów vis-a-vis dworca autobusowego , sklep na Małachowskiego obok Domu Kultury
2. Baloniki - wspomniane wyżej sklepy ogrodnicze oraz REWELACJA - hurtownia opakowań szklanych na Piłsudskiego za restauracją Korona mająca w doskonałe ceny na balony ( niższe niż u Mariusza w Euro-Winie ) !!! - sprzedają jednak tylko na faktury dla firm, bez sprzedaży detalicznej.
Oto przykładowe ceny:
34 l - 48 zł
25 l - 39 zł
20 l - 33 zł
15 l - 24 zł
W ofercie mają też tanio różnej maści słoje i słoiki.
3. Rurki, korki - hurtownia na Piłsudskiego , sklepy ogrodnicze wyżej wspomniane oraz sklep z wyposażeniem wnętrz na Długiej ( między Sadybą a odzieżowym ) na przeciw Sezamu
4. Piro, drożdży aktywnych, pektopolu nie ma :-(
Odpowiedz
Drożdże - ale niestety biowinu mozna kupić w sklepie ogrodniczym na Młynowej - taki stary budynek przy wjeździe do ZUS. No i w ostatnim czasie w Auchanie jest to samo co w Leroy-u. :helo:
Pozdro kalinowa
Odpowiedz
Jako, że niedawno zainteresowałem się winiarstwem i objeździłem moje misto w poszukiwniu sprzętu, podaję parę namiarów na
Suwałki:

- Market budowalany "Stobud" (koło Kauflandu) - dymiony, korki, butelki, wężyki, lejki, myjki do balonów, rurki fermentacyjne, drożdże Zamojskich, pożywka (spory asortyment)
- Art. Gospodarstwa Domowego "1001 drobiazgów" przu Placu Marii Konopnickiej - balony, rurki, wężyki, korki, drożdże i pożywki (ogólnie artykuły Biowinu)
- Art. Gospodarstwa Domowego - sklep przy ul. Nowomiejskiej (przeniesiony ze Świerkowej) - akcesoria jak wyżej (Biowin)
- Art. Gospodarstwa Domowego - sklep przy ul. Kościuszki na przeciwko Archiwum Państwowego - akcesoria jak wyżej (Biowin)

Poza tym centra ogrodnicze przy ul. Wojska Polskiego i Pułaskiego (przy wylocie w stronę granicy). Tu znajdziemy głównie dymiony.

Niestety nie znalazłem w Suwałkach pojemników fermentacyjnych, pirosiarczynu i pektopolu. Pozostaje zakup w e-sklepach.
Odpowiedz
Na rynku w ciągu pawilonów (nie sukiennice) sklep ogrodniczy, taki starszy pan jest tam sprzedawcą, ul. Kryniczna. Można tam kupić drożdże Zamoyskich, pożywkę Bio-Winu, dymiony, balony, rurki fermantacyjne, korki, wężyki. Nie ma tam niestety piro, pektopolu
Odpowiedz
W sklepie nocnym "Stoczek" (na Antoniuku Fabrycznym, po prawej jadąc z centrum, tuż przed Zagórną) można kupić soki z www.teso.com.pl (według forumiarzy można z nich fermentować):)
Odpowiedz
W ogrodniczym na Młynowej pojawili się "Zamojscy" ;)

1zł70gr za saszetkę, na pewno są tokaj 22 i sherry, czy jeszcze jakieś - tego niestety nie wiem (troszku się spieszyłem).
Odpowiedz
Białystok

w sklepach pss społem znalazłem pożywkę drożdży winnych

http://www.spolem.bialystok.pl/hurtbzlog...rowaId=328

dziś kupiłem w Zodiaku na wrocławskiej
(wcześniej zadzwoniłem i o dziwo pani poszła sprawdzić czy jeszcze są)
jak na pss to szok przeżyłem :)

Skocz do: