Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aronia - cukier i kwasowość
#1
Nastawiłem w tym roku aroniowe i pierwszy raz przy wyrobie wina przeprowadzałem pomiary cukru i kwasowości. ;)
Napiszcie proszę wyniki waszych pomiarów. To tak dla porównania bo zastanawiam się czy były poprawne (szczególnie kwasowość).
Oto moje:
cukier 14 blg (przed poprawką, po przemrożeniu)
kwasowość 14 g/l
Odpowiedz
#2
Moja aronia - 13Bllg (bez poprawek)
Kwosów nie miareczkowałem.

Krzysztof
Odpowiedz
#3
Ho ho, u mnie 18 bez poprawek. Ale były naprawdę dojrzałe i po przemrożeniu w zamrażarce.
Odpowiedz
#4
Moja aronia miała w tym roku 18 blg, kwasomierza nie posiadam



Skocz do: