• Strona główna
  • SWiMP
  • Forum
  • Artykuły
  • Kalendarz
  • Galeria
  • Blogi
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Chat (0)
  • Shoutbox
  • Regulamin
  • Pomoc
Witaj! Logowanie Rejestracja
  • Pokaż dzisiejsze posty

Zaloguj się
Login:
Hasło:
Nie pamiętam hasła

Forum Domowych Winiarzy › O wszystkim › Literatura, linki › Artykuły prasowe v
« Wstecz 1 … 7 8 9 10 11 Dalej »

Piwko z szafki

Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tryb drzewa
Piwko z szafki
Skrzych
Unregistered

10-04-2007, 17:15
Pod powyższym tytułem Polityka nr 14 z dnia 7 kwietnia 2007 r. opisuje domowe piwowarstwo

Krzysztof
Odpowiedz
Pigwa Offline
Banned
Liczba postów: 2.862
Liczba wątków: 33
Nastrój: Dum spiro, spero.
10-04-2007, 18:04
Dobrze, ze staje w obronie domowych piwowarow. Wedlug mnie komercyjne piwa nie sa w stanie dorownac piwom domowych ( moze z malymi wyjatkami). Czyzby koncerny baly sie konkurencji? Osmieszajac domowych piwowarow, osmieszaja tylko siebie, bo tu, u nas, od dawna wiadomo, ze domowe piwowarstwo powstalo z potrzeby zastapienia niestrawialnych produktow Budweiser'a, Coors'a i innych potentatow.
Szukaj
Odpowiedz
tasmol Offline
zasłużony dla forum
Liczba postów: 3.678
Liczba wątków: 245
Nastrój: Jestem kibolem. Nie wstydzę się tego. Kibol w gwarze poznańskiej to kibic Lecha Poznań
10-04-2007, 21:13
Naprawdę ciekawy artykuł. Coraz bardziej skłaniam się do wyrobu własnego piwa. Mam nadzieję , że w Parparach będę mógł skosztować domowego piwa i zaczerpnąć wiedzy u specjalistów.
#######################
FAQ czyli najczęściej zadawane pytania
Szukaj
Odpowiedz
usuniety-171110
Unregistered

10-04-2007, 21:40
Widzę, że ów artykuł odbił się echem także na forum winiarzy. Wszyscy, którzy w nim "maczli palce" wiążemy duże nadzieje, szczególnie na powiększenie grona ludzi zainteresowanych tym hobby. Wielu z nas robi także własne wędliny, sery, chleb, więc nie chodzi także o tani mózgotrzep, ale o świadomość, że domowe jest lepsze - niezależnie co się robi.
Odpowiedz
AdamC Offline
Starszy winiarczyk
**
Liczba postów: 425
Liczba wątków: 19
11-04-2007, 06:16
Dopiero zaczynam, ale z innych źródeł wiem, że chmiel aromatyczny daje się na końcu a goryczkowy na początku warzenia. Może się mylę? A artykuł dobry, nie powiem.
Szukaj
Odpowiedz
greg_x Offline
Admin
Liczba postów: 1.786
Liczba wątków: 79
11-04-2007, 06:50
Masz rację, Adamie, myślę, że to błąd w druku, ewentualnie za szybkie paluszki ;)
Podobnie "aromatyzowany chmielem olejek", chodzi tu raczej o chmielowy ekstrakt CO2 :)
Ale to szczegóły, artykuł sam w sobie jest w porządku.
Strona WWW Szukaj
Odpowiedz
usuniety-171110
Unregistered

11-04-2007, 21:30
Autor nie ustrzegł się kilku czeskich błędów. Nikt nie dał nam go do konsultacji i ew. korekty, bo wiele błędów by się wychwyciło przed drukiem.
Odpowiedz
MirkoT Offline
Młodszy winiarczyk

Liczba postów: 45
Liczba wątków: 1
04-09-2007, 07:14
Cytat:Wysłane przez e-prezes
Wielu z nas robi także własne wędliny, sery, chleb, więc nie chodzi także o tani mózgotrzep, ale o świadomość, że domowe jest lepsze - niezależnie co się robi.

mnie też udało się zrobić piwko. Co prawda było to z brew-kita, ale jednak zrobiło się w domu. I moja żona, która generalnie nie lubi piwa to domowe piła i baaardzo jej smakowało.
Szukaj
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Forum Domowych Winiarzy › O wszystkim › Literatura, linki › Artykuły prasowe v
« Wstecz 1 … 7 8 9 10 11 Dalej »

Piwko z szafki

• Pokaż wersję do druku
Skocz do:

• Ekipa forum
  • Kontakt
  • SWiMP
  • Wróć do góry
  • Wersja bez grafiki
  • Oznacz wszystkie działy jako przeczytane
  • RSS
Aktualny czas: 20-07-2025, 14:16 Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB MyBB, © 2002-2025 MyBB Group.
Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem
Tryb normalny
Tryb drzewa