Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Zachodniopomorskie
Szczecin

Leroy Merlin
ul Golisza 10H
Jest regał w dziale ogrodniczym
Odpowiedz
Goleniów

Hurtownia ul.Maszewska 22 butle,butelki korkownice,korki do butli,drożdże,zaprawy(Biowin) etc. Ceny całkiem przyjazne butelki 0,75-85gr, pożywki drożdże o połowe tańsze niż w sklepie balon 54L-79zł, polecam dodam że jest to hurtownia i producent słoików (łatwiej znaleść)
Odpowiedz
Kołobrzeg

Centra ogrodnicze ... , drogo, ubogo, obsługa "no comprende" + przeterminowany pektopol na nasłonecznionej półce.
Nie polecam.
Odpowiedz
OStatnio w szeczecinie w Syriszu widziałem balony i te sprawy na witkiewicza ale musze isc sprawdzic to bo dawno nie byłem
Odpowiedz
SZCZECIN

Różne akcesoria (baniaki, drożdże, cukromierze itd.) znajdziecie w sklepie z akcesoriami AGD w Szczecinie na ul. Wilczej (sklep ten jest częścią targowiska koło Lidla).

Pozdrawiam
Odpowiedz
Stargard Szczeciński
Sklep ogrodniczy na ul. Szczecińskiej - całkowita żenada i niekompetencja.
Sklep ogrodniczy ryneczek na ul. Piłsudskiego - sprzedawca kompetentny, ale zaopatrzenie takie sobie. Dostępne tylko drożdże płynne, co do reszty, to różnie z tym bywa.
Odpowiedz
Warto wiedzieć!!
Cylindry szklane(cukromierz)skalowane,na podstawce;pipety;inny ciekawy asortymeny mierniczo-szklano-plastikowy:
Sczecin ul.Kr Jadwigi 21(róg ul Jagiełły.Dom Handlowy Nauki)
tel.091/4339423
Szukałem cylindra do cukromierza w sklepach"szklanych"
Najtaniszy wazonik-menzurka(gł.min.24 cm. 32 zl. a objechałem,dosłownie pół miasta).Natomiast w w/w sklepie piekne,cudowne moje!(wiem już co czuł Kolumb) za... no, zapomniałem ze szczęścia:spoko:8 lub11 zł.Kupiłem od razu 2szt. oraz jako substytut pipety,szklaną rurkę dług.1,5 m.(11 zł.)+ gruchę do lewatywy:kwasny: 7 zł.(apteka).Mam zamiar przyciąć rurkę założyć"gumkę"i będę mieć dowolnej długości pipetę dla swojej 54l damy:eyes:
News:Sklep "1001 drobiazgów"przy zbiegu ulic Santocka a Witkiewicza(ostatnia moja deska ratunku domowych nastawów)zlikwidowany!!!
Odpowiedz
Hala Piastowska na Niebuszewie, choć asortyment jest mocno ograniczony.:(
Odpowiedz
No to sie popisują. :niewiem:
Castorama sprzedaje w trój-paku droż.+poż.+klarowin,nie można kupić singli(piro oczywiście brak).Brak wyobraźni pracownika z dzialu zamawiającego castoramy. :placze:
Odpowiedz
Witam Szanownych Forumowiczow:)
Chcialem podzielic sie informacja co i gdzie mozna zdobyc w miescie Szczecin:) Ostatnio troche sie nachodzilem poniewaz jestem nowicjuszem w robieniu win, ale czyatajc forum pogłebiam swoja wiedze i juz 20 litrow wina sie robi:) Pierwszym sklepem ktory opisze jest naszczescie calodobowe Tesco(to na Mieszka I) :) sa balony(od chyba ok. 10 L do 35 L) rurki, wezyki, jest rowniez pektopol za ktorym sie troszku nachodzilem:) posiadaja rowniez drozdze(szlachetne i aktywne), sa butelki, kapslownice, korkownice. Ogolem chyba prawei caly sprzet zeby zrobic sobie winko:) Widzialem takze taka smieszna puszke duza i z niej mozna wyprodukowac piwko ale mniejsza. Ceny nie sa jakies rewelacyjne niskie, ale da rade przezyc. Kolejnym sklepem jest Kerfur(wybaczcie ale nigdy nie moge zapamietac jak to sie dokladnie pisze chociaz mieszkam obok) ten naprzeciw Tesco, napewno maja mniejsze zaopatrzenie, ale za to ceny sa chyba najnizsze jak sie spotkalem ze wszystkich sklepow jakie odwiedzilem. Sprzedaja tutaj dwupaki(drozdze + pozywka), maja podobne zaopatrzenie jak w Tesco, lecz troszku mniejsze(nie ma balonow chyba, bynajmniej nie przypominam sobie zebym widzial). Nastepny sklep to auchan(nie znam ulicy ale w Szczecinie tylko jeden oszolom:D) i tutaj musze powiedziec ze bylem zdziwiony bo chyba jako jedyny sklep posiadal pirosiarczan(to do czyszczenia/dezynfekcji butli), mieli rowniez cukromierz(ale taki lepsiejszy a nie jakis syf mieli w poprzednich dwoch sklepach, chcoiaz tez nie znam sie na tyle zeby stwierdzic ze syf, ale jakos ten ktory kupilem w Auchanie nabardziej do mnie przemawial). Chyba w kazdym z wyzej wymienionych sklepow byl alkomierz. Podsumowywujac: odwiedzajac te 3 sklepy napewno mozna sie w pelni skompletowac i zaczac robic winko:) zycze udanych zakupow i pysznego winka:) Pozdrawiam:)
Odpowiedz
CHOSZCZNO

Brico Marche

Na dziale ogrodniczym jest mały regał z wszelkimi akcesoriami winiarskimi. Nie za dużo nie za mało na początek starczy dla każdego. Drożdże, pożywki i inne specyfiki, butelki, korki, korkownice, etykiety, areometry i inny sprzęt.
Odpowiedz
A czy ktoś widział w którymś z wymienionych w Szczecinie sklepów mały baniaczek (5-10l) w koszu wiklinowym?
Odpowiedz
Niedawno kupiłem 5 l baniak w tesco, tylko był w koszu plastikiowym.

Szczecin

Baniaki, drożdże, cukromierze, pożywki, wężyki można też kupić w Sklepach społem: 1001 drobiazgów na Tkackiej, oraz Merkury na przeciwko Galaxy
Odpowiedz
a jakaś aktualizacja? Ostatni wpis z przed trzech lat.
Poza tym wydaje mi się, że piszecie o sezonowych wstawkach.
Odpowiedz
Kołobrzeg- cało rocznie
bricomarche
Centrum Ogrodnicze Żulicki
Odpowiedz
Stargard:
-sklep ogrodniczy przy koło rynku(os. Tysiąclecia) drożdże, balony, piro, Pekto, pożywki, sadzonki drzew i krzewów, inne bzdety
-Castorama, jak wszędzie, czyli sezonowo
-Bricomarché, cały rok, różne produkty z Browinu, za wejściem w lewo i w alejkę z napisem "Winiarstwo"
-Tesco na Szczecińskiej(na Piłsudskiego też chyba można coś znaleźć), w sezonie różne artykuły winiarskie

Maszewo:
-sklep u Szymona(nie mam pojęcia jak się nazywa ten sklep; obok hurtowni pasz), balony, korki, drożdże płynne, słoiki.

Grzegorz

"Nie spiesz się tak młody przyjacielu!

Nikt nie umknie przed swoim losem."

Skocz do: