Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Twarożek śniadaniowy po staropolsku
#1


Załączone pliki Miniatury
   
Odpowiedz
#2
nasze przodki to mieli jednak zajebi..ste pomysły.... :ysz:
Odpowiedz
#3
Podobno szwajcarzy też....


Załączone pliki Miniatury
   
Odpowiedz
#4
No nie. Kto by mordowal takie cielatka, ktore jeszcze matke ssaja.
Odpowiedz
#5
Cytat:Wysłane przez Megana
nasze przodki to mieli jednak zajebi..ste pomysły.... :ysz:


No i mysle ze powinismy sie od nich uczy ;-)
Odpowiedz
#6

Mamy kolejnego archeologa.

Witaj na forum
Odpowiedz
#7
Cytat:Wysłane przez azylant7
Podobno szwajcarzy też....

Nie rozumiem, dlaczego przytaczając ten przepis nawiązałeś do poprzedniego posta...
Podpuszczka jest dodatkiem do sera, który to obecnie kupuje się w sklepie, a technologia jej produkcji jest różna bo istnieją też syntetyki, a i zauważono, że występuje w różnych roślinach (np sok figowy też ścina mleko), ale kiedyś właśnie tak uzyskiwali owy enzym i nie ma tu się czemu :niewiem:
Poza tym cielęta, których żołądki miały byc przeznaczone do tego celu były dośc długo karmione samym mlekiem i ich los był z góry przesądzony...

Życie jest okrutne...

P. S. Co do pomysłu z tym twarożkiem to faktycznie "jedwabisty"



Skocz do: