• Strona główna
  • SWiMP
  • Forum
  • Artykuły
  • Kalendarz
  • Galeria
  • Blogi
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Chat (0)
  • Shoutbox
  • Regulamin
  • Pomoc
Witaj! Logowanie Rejestracja
  • Pokaż dzisiejsze posty

Zaloguj się
Login:
Hasło:
Nie pamiętam hasła
 
Forum Domowych Winiarzy › Sery › Sery domowe › Sery twarogowe
Twarożek śniadaniowy po staropolsku

Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tryb drzewa
Twarożek śniadaniowy po staropolsku
azylant7 Offline
Winiarczyk
*
Liczba postów: 210
Liczba wątków: 15
Dołączył: 12 2006
Lokalizacja: Stalowa Wola
Nastrój: zawsze doskonaly
#1
15-02-2007, 17:49


Załączone pliki Miniatury
   
Szukaj
Odpowiedz
Megana Offline
Zasłużona dla forum
******
Liczba postów: 4.733
Liczba wątków: 31
Dołączył: 08 2005
Lokalizacja: Warszawa
Nastrój: roztargniony
#2
15-02-2007, 18:03
nasze przodki to mieli jednak zajebi..ste pomysły.... :ysz:
Szukaj
Odpowiedz
azylant7 Offline
Winiarczyk
*
Liczba postów: 210
Liczba wątków: 15
Dołączył: 12 2006
Lokalizacja: Stalowa Wola
Nastrój: zawsze doskonaly
#3
15-02-2007, 18:13
Podobno szwajcarzy też....


Załączone pliki Miniatury
   
Szukaj
Odpowiedz
Pigwa Offline
Banned
Liczba postów: 2.862
Liczba wątków: 33
Dołączył: 11 2004
Lokalizacja: Salt Lake City i okolice
Nastrój: Dum spiro, spero.
#4
15-02-2007, 21:31
No nie. Kto by mordowal takie cielatka, ktore jeszcze matke ssaja.
Szukaj
Odpowiedz
gryzka Offline
Nowy użytkownik

Liczba postów: 14
Liczba wątków: 0
Dołączył: 09 2009
#5
15-10-2009, 14:52
Cytat:Wysłane przez Megana
nasze przodki to mieli jednak zajebi..ste pomysły.... :ysz:


No i mysle ze powinismy sie od nich uczy ;-)
Szukaj
Odpowiedz
plecionka Offline
Zasłużony dla forum
******
Liczba postów: 4.002
Liczba wątków: 105
Dołączył: 03 2008
Lokalizacja: WikliNowy Tomyśl
Nastrój: Czasu ciągle tak mało, mało...
#6
15-10-2009, 14:56

Mamy kolejnego archeologa.

Witaj na forum
Szukaj
Odpowiedz
Łukasz84 Offline
Winiarz
***
Liczba postów: 645
Liczba wątków: 7
Dołączył: 07 2007
Lokalizacja: Koluszki/Łódź
#7
17-10-2009, 20:27
Cytat:Wysłane przez azylant7
Podobno szwajcarzy też....

Nie rozumiem, dlaczego przytaczając ten przepis nawiązałeś do poprzedniego posta...
Podpuszczka jest dodatkiem do sera, który to obecnie kupuje się w sklepie, a technologia jej produkcji jest różna bo istnieją też syntetyki, a i zauważono, że występuje w różnych roślinach (np sok figowy też ścina mleko), ale kiedyś właśnie tak uzyskiwali owy enzym i nie ma tu się czemu :niewiem:
Poza tym cielęta, których żołądki miały byc przeznaczone do tego celu były dośc długo karmione samym mlekiem i ich los był z góry przesądzony...

Życie jest okrutne...

P. S. Co do pomysłu z tym twarożkiem to faktycznie "jedwabisty"
Szukaj
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Forum Domowych Winiarzy › Sery › Sery domowe › Sery twarogowe
Twarożek śniadaniowy po staropolsku


  • Pokaż wersję do druku
Skocz do:

  • Ekipa forum
  • Kontakt
  • SWiMP
  • Wróć do góry
  • Wersja bez grafiki
  • Oznacz wszystkie działy jako przeczytane
  • RSS
Aktualny czas: 13-11-2025, 19:13 Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB MyBB, © 2002-2025 MyBB Group.
Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem
Tryb normalny
Tryb drzewa