Liczba postów: 3.136
Liczba wątków: 307
Dołączył: 02 2004
Lokalizacja: Wołomin piwPPnice
Nastrój: miodkowy eksperymentatorski
Witam.
Ponieważ przymierzam się do budowy 'wypaśnej' wędzarni chciałbym się dowiedzieć jakie są technologie wędzenia serów [temper, wilgotność itp] coby i sery wszelakie można było w niej wędzić.
O wszelkie uwagi proszę.
Liczba postów: 78
Liczba wątków: 4
Dołączył: 11 2006
Lokalizacja: Gliwice
to ja odrazu korzystajac z topicu prosilbym o porady jak zrobic wedzarnie mniejszych rozmiarow (cos mieszczacego sie w szafce ?

)
Liczba postów: 727
Liczba wątków: 12
Dołączył: 09 2006
Lokalizacja: Gdansk
Liczba postów: 5.805
Liczba wątków: 199
Dołączył: 06 2006
Lokalizacja: Kluczbork-Kujakowice Dolne
Nastrój: Miodowy
Na pewno tam znajdą na 100%, jest tam nawet wersja "blokowa" mini z napędem elektrycznym i termostatem .
Liczba postów: 680
Liczba wątków: 37
Dołączył: 08 2006
Lokalizacja: dolnośląskie
Nastrój: Jak Cabernet sauvignon ;)
można zrobić z metalowej beczki - ja mam taką do owoców.