01-02-2006, 15:41
Cześć i pozdrowienia dla wszystkich smakoszy trunków wszelakich..
Mam pytanko dot. nalewki na piołunie- po tygodniu maceracji piołunu
z tatarakiem, miętą i anyżem otrzymałem płyn o zabójczym wręcz stężeniu gorzkiego smaku, mogę go jakoś przełamać?
Piołunu dałem 5g na 0,5l spirytusu 70%
Mam teraz zamiast nalewki zaprawę do gorzkich nalewek he,he...
Zdecydowanie lepiej poszło mi z nalewkami owocowo-miodowymi np. połączenie żurawiny, dzikiej róży, ziół i miodu daje niesamowity efekt smakowo-zapachowy.
Mam pytanko dot. nalewki na piołunie- po tygodniu maceracji piołunu
z tatarakiem, miętą i anyżem otrzymałem płyn o zabójczym wręcz stężeniu gorzkiego smaku, mogę go jakoś przełamać?
Piołunu dałem 5g na 0,5l spirytusu 70%
Mam teraz zamiast nalewki zaprawę do gorzkich nalewek he,he...
Zdecydowanie lepiej poszło mi z nalewkami owocowo-miodowymi np. połączenie żurawiny, dzikiej róży, ziół i miodu daje niesamowity efekt smakowo-zapachowy.