04-07-2007, 15:40
Witam
wczoraj mialem okazje zdegustowac powyzsze wino. Mimo wstepnych obaw, wynikajacych z mojej nie wiedzy co czeka mnie po otwarciu, odwazylem sie jednak na ta butelke
Szkoda ze nie znam sie tak na winach, zebym mogl rozpisywac sie o bukiecie itd. Wiem jednak ze mi smakowalo i mojej Plusjedynce rowniez
Na etykiecie nie znalazlem informacji co do zawartosci cukru, ale po sprobowaniu okazalo sie slodkie (i takie chyba byc powinno
). Moje pierwsze skojarzenie - pachnie i smakuje jak miod pitny (w tej kwestii tez nie mam za duzego doswiadczenia, poza kilkoma kupionymi w sklepie). Zdania juz nie zmienilem do konca butelki. Poza miodem wyczuwalem orzechy wloskie
Moja Plusjedynka "miod z cytryna" i jak okreslila odpowiada jej "ta kwasowosc"
Jedyna wade jaka mialo to wino to klarownosc, ktorej nie osiagnelo.
Smakowalo mi do tego stopnia iz wino słodowe stanelo w mojej kolejce do zrobienia
Prosilbym autora trunku o zamieszczenie swojego przepisu i opisu bojow z tym winem.
Poszukalem troche i znalazlem ten temat
aha wino mialo 12% wg etykiety
choc w jakims temacie przewijalo sie 15%, dlatego tym bardziej prosilbym o opis czynnosci zeby odtworzyc ten smak
Pozdrawiam i dziekuje.
wczoraj mialem okazje zdegustowac powyzsze wino. Mimo wstepnych obaw, wynikajacych z mojej nie wiedzy co czeka mnie po otwarciu, odwazylem sie jednak na ta butelke

Szkoda ze nie znam sie tak na winach, zebym mogl rozpisywac sie o bukiecie itd. Wiem jednak ze mi smakowalo i mojej Plusjedynce rowniez

Smakowalo mi do tego stopnia iz wino słodowe stanelo w mojej kolejce do zrobienia

Prosilbym autora trunku o zamieszczenie swojego przepisu i opisu bojow z tym winem.
Poszukalem troche i znalazlem ten temat
aha wino mialo 12% wg etykiety

Pozdrawiam i dziekuje.