• Strona główna
  • SWiMP
  • Forum
  • Artykuły
  • Kalendarz
  • Galeria
  • Blogi
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Chat (0)
  • Shoutbox
  • Regulamin
  • Pomoc
Witaj! Logowanie Rejestracja
  • Pokaż dzisiejsze posty

Zaloguj się
Login:
Hasło:
Nie pamiętam hasła

Forum Domowych Winiarzy › O wszystkim › Różne › Recenzje domowych wyrobów v
« Wstecz 1 2 3 4 5 Dalej »

Wino słodowe od azbestckuat

Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tryb drzewa
mamcar Offline
Winiarski Mistrz
Liczba postów: 1.546
Liczba wątków: 83
04-07-2007, 15:40
Witam
wczoraj mialem okazje zdegustowac powyzsze wino. Mimo wstepnych obaw, wynikajacych z mojej nie wiedzy co czeka mnie po otwarciu, odwazylem sie jednak na ta butelke:)

Szkoda ze nie znam sie tak na winach, zebym mogl rozpisywac sie o bukiecie itd. Wiem jednak ze mi smakowalo i mojej Plusjedynce rowniez:) Na etykiecie nie znalazlem informacji co do zawartosci cukru, ale po sprobowaniu okazalo sie slodkie (i takie chyba byc powinno:) ). Moje pierwsze skojarzenie - pachnie i smakuje jak miod pitny (w tej kwestii tez nie mam za duzego doswiadczenia, poza kilkoma kupionymi w sklepie). Zdania juz nie zmienilem do konca butelki. Poza miodem wyczuwalem orzechy wloskie:) Moja Plusjedynka "miod z cytryna" i jak okreslila odpowiada jej "ta kwasowosc":) Jedyna wade jaka mialo to wino to klarownosc, ktorej nie osiagnelo.

Smakowalo mi do tego stopnia iz wino słodowe stanelo w mojej kolejce do zrobienia:)
Prosilbym autora trunku o zamieszczenie swojego przepisu i opisu bojow z tym winem.
Poszukalem troche i znalazlem ten temat

aha wino mialo 12% wg etykiety:) choc w jakims temacie przewijalo sie 15%, dlatego tym bardziej prosilbym o opis czynnosci zeby odtworzyc ten smak:)
Pozdrawiam i dziekuje.
Szukaj
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Forum Domowych Winiarzy › O wszystkim › Różne › Recenzje domowych wyrobów v
« Wstecz 1 2 3 4 5 Dalej »

• Pokaż wersję do druku
Skocz do:

• Ekipa forum
  • Kontakt
  • SWiMP
  • Wróć do góry
  • Wersja bez grafiki
  • Oznacz wszystkie działy jako przeczytane
  • RSS
Aktualny czas: 18-06-2025, 19:05 Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB MyBB, © 2002-2025 MyBB Group.
Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem
Tryb normalny
Tryb drzewa