Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
jakie kwasomierze uzywacie/ polecacie
#1
jak w temacie :)
Odpowiedz
#2
u... czemu w dziale Miody pitne :niewiem:
Chyba nie ma na rynku aż tak dużego wyboru jeśli chodzi o kwasomierze ?
Ja stosuję metody organoleptyczne. Cukier lubię sobie pomierzyć ale z tą kwasowością zbyt dużo zabawy. A ponieważ i tak dużą część rzeczy robię "na smak" nie przeszkadza mi to zbytnio.
Odpowiedz
#3
w miodach dlatego ze kguser zauwazyl ze jezeli pH w brzeczce spadnie ponizej 3,5 to moze to wplywac negatywnie na fermentacje, chodzi o ryzyko jej zatrzymania gdziec w okolicach 15-20 Blg a takich slodkich trojniakow bysmy nie chcieli



Skocz do: