31-12-2009, 06:47
Witam. Mam zamiar zrobić winko z aronii i przy robieniu MD żona mnie zagadała i zamiast drożdży Burgund rozrobiłem Tokaj. Czy coś z tego wyjdzie czy darować sobie i zrobić Burgundy?
drożdże Tokaj
|
31-12-2009, 06:47
Witam. Mam zamiar zrobić winko z aronii i przy robieniu MD żona mnie zagadała i zamiast drożdży Burgund rozrobiłem Tokaj. Czy coś z tego wyjdzie czy darować sobie i zrobić Burgundy?
31-12-2009, 07:44
Znasz kogoś takiego co by odróżnił na jakich drożdżach zrobione jest wino?
Jeśli znasz to czy odróżni w aroniowym?
31-12-2009, 08:04
I wszystko w temacie. Dzięki
03-12-2014, 16:30
W takim razie to po jaką cholerę jest tyle rodzajów drożdży ?
03-12-2014, 16:33
03-12-2014, 16:35
W recepturze na wino rodzynkowe powinienem użyć drożdży Tokaj. Jeśli użyję Bayanus G995 to nie będzie różnicy ?
03-12-2014, 16:37
Wszystkie mają różne cechy. Głównie odporność na alkohol.
03-12-2014, 16:39
W takim razie jak Cieślak zaleca użycie drożdży Tokaj do wina rodzynkowego to powinienem tak zrobić... ? Nie chcę nic zepsuć. ....
03-12-2014, 16:47
Czy wyczujesz różnicę to kwestia już kubków smakowych i węchu raczej.
Są osoby które potrafią z zamkniętymi oczami rozpoznać co to za wino jaki szczep i z której winnicy wyszło.
03-12-2014, 16:49
eeeeeeeeeee to nie ma nad czym się tu zastawiać i jechać na bayanusach g995 byle ruszyło
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|