31-01-2009, 14:22
Witam ...drodzy forumowicze 
mam: 2 litry miodziku
dużo wody
sporo cynamonu
10 litrowy gąsior z korkiem i rurką fermentacyjną
ponadto:
multimex- drożdże winne TOKAY
zamojski- pirosiarczyn potasu
biowin- fermivin pdm (bayanus)
zamojscy- wysokoalkoholizujące drożdze do MIODÓW PITNYCH
multimex- pożywka MAX do drozdży
oraz duuuużo chęci i czasu
nie wiem czy to warzyć czy na zimno...czy dodac oprócz cynamonu imbir...i czy wogóle coś dodawac...
doradźcie mi których drozdżu użyć i czy pożywk dać...czy mam tam któreś bez koniecznosci robiena matki...i jak najlepiej wogóle postąpić żeby miodek wyszedł...
wiem wiem...poczytac forum...ale chodzi mi o konkretnie mój przypadek w oparciu o moje komponenty
kto pomoże hm???

mam: 2 litry miodziku
dużo wody

sporo cynamonu
10 litrowy gąsior z korkiem i rurką fermentacyjną
ponadto:
multimex- drożdże winne TOKAY
zamojski- pirosiarczyn potasu
biowin- fermivin pdm (bayanus)
zamojscy- wysokoalkoholizujące drożdze do MIODÓW PITNYCH
multimex- pożywka MAX do drozdży
oraz duuuużo chęci i czasu

doradźcie mi których drozdżu użyć i czy pożywk dać...czy mam tam któreś bez koniecznosci robiena matki...i jak najlepiej wogóle postąpić żeby miodek wyszedł...
wiem wiem...poczytac forum...ale chodzi mi o konkretnie mój przypadek w oparciu o moje komponenty
kto pomoże hm???
