Strona główna
SWiMP
Forum
Artykuły
Kalendarz
Galeria
Blogi
Strona główna
SWiMP
Forum
Artykuły
Kalendarz
Galeria
Blogi
Szukaj
Użytkownicy
Chat (0)
Shoutbox
Regulamin
Pomoc
Witaj!
Logowanie
Rejestracja
Pokaż dzisiejsze posty
Zaloguj się
Login:
Hasło:
Nie pamiętam hasła
Zapamiętaj mnie
Forum Domowych Winiarzy
›
Technologia win domowych oraz miodów pitnych
›
Podstawy technologii...
Proces fermentacji (także o sprzęcie)
Użytkownicy przeglądający ten dział: 48 gości
Strony (27):
1
2
3
4
5
…
27
Dalej »
Idź do strony:
Oznacz ten dział jako przeczytany
Proces fermentacji (także o sprzęcie)
Temat
/
Autor
Odpowiedzi
Wyświetleń
Ocena
Ostatni post
[
rosn.
]
Przypięte wątki
Wznawianie fermentacji
(Stron:
1
2
3
4
5
)
Witek
,
17-11-2003, 07:19
115
104.282
0 głosów - średnia ocena: 0 na 5 gwiazdek
10-10-2018, 18:22
Ostatni post
:
raven7
Jakość balonów, sprzętu i materiałów winiarskich w Polsce
(Stron:
1
2
3
)
Maciej
,
14-01-2007, 13:02
63
38.672
0 głosów - średnia ocena: 0 na 5 gwiazdek
07-05-2016, 16:06
Ostatni post
: Zibi
Biologiczne odkwaszanie nastawów winiarskich
(Stron:
1
2
)
inblue
,
13-08-2012, 07:08
39
32.806
0 głosów - średnia ocena: 0 na 5 gwiazdek
04-12-2013, 14:00
Ostatni post
:
inblue
Czynniki zwiększające kwasowość wina i nastawów winiarskich
inblue
,
30-10-2012, 07:54
5
7.664
0 głosów - średnia ocena: 0 na 5 gwiazdek
29-10-2013, 14:02
Ostatni post
:
kilis
Zwykłe wątki
zielony czy biały balon ?!?
Lukas,
13-08-2003, 06:57
6
4.757
0 głosów - średnia ocena: 0 na 5 gwiazdek
10-12-2022, 14:57
Ostatni post
:
vanKlomp
Gąsior z wadą
dadar
,
10-11-2022, 20:00
4
1.857
0 głosów - średnia ocena: 0 na 5 gwiazdek
12-11-2022, 12:36
Ostatni post
:
vanKlomp
Licznik bulgotania
franek.zet
,
20-10-2022, 19:25
15
4.922
0 głosów - średnia ocena: 0 na 5 gwiazdek
04-11-2022, 22:25
Ostatni post
:
witas
Wyciszenie
marcinek__18,
18-10-2004, 07:54
23
12.731
0 głosów - średnia ocena: 0 na 5 gwiazdek
16-12-2021, 20:09
Ostatni post
:
piolho
Najpierw 'cukrówka' a później przyprawy - ktoś próbował?
Tuptuś
,
24-11-2020, 15:55
0
1.385
0 głosów - średnia ocena: 0 na 5 gwiazdek
24-11-2020, 15:55
Ostatni post
:
Tuptuś
Fermentacja w miazdze, a fermentacja z owocami
(Stron:
1
2
)
kromoni83
,
21-06-2012, 07:51
27
31.084
0 głosów - średnia ocena: 0 na 5 gwiazdek
16-11-2020, 18:58
Ostatni post
:
TEQUILA
Overpitching w winie
Aethelwulf
,
29-09-2020, 18:33
4
2.910
0 głosów - średnia ocena: 0 na 5 gwiazdek
30-09-2020, 16:42
Ostatni post
:
Aethelwulf
Wno z ryżu nie ma procentów.
sabina
,
23-03-2014, 09:14
12
7.650
0 głosów - średnia ocena: 0 na 5 gwiazdek
12-11-2019, 19:00
Ostatni post
:
Grzegorz71
Biologiczne starzenie nastawów winiarskich - szeryzacja
inblue
,
25-02-2013, 07:43
12
9.906
0 głosów - średnia ocena: 0 na 5 gwiazdek
10-11-2019, 08:28
Ostatni post
:
drajla
Fermentacja cydru w beczkach plastikowych
jedrzej
,
25-09-2018, 12:03
1
2.136
0 głosów - średnia ocena: 0 na 5 gwiazdek
26-09-2018, 15:33
Ostatni post
:
TEQUILA
Prymitywne ustrojstwo do produkcji CO2 ( do dopełniania butli )
(Stron:
1
2
)
Mordimer
,
30-12-2005, 22:57
48
53.647
0 głosów - średnia ocena: 0 na 5 gwiazdek
17-02-2017, 12:36
Ostatni post
:
Piotr_K
Produkcja CO2 w butli po gaśnicy śniegowej
Piotr_K
,
06-02-2017, 14:34
4
4.569
0 głosów - średnia ocena: 0 na 5 gwiazdek
06-02-2017, 21:02
Ostatni post
:
Piotr_K
Cicha fermentacja a pierwsze siarkowanie.
(Stron:
1
2
)
mamcar
,
19-05-2008, 13:47
33
17.354
0 głosów - średnia ocena: 0 na 5 gwiazdek
07-12-2016, 11:26
Ostatni post
:
JanuszJ49
Kiedy ruszy -wino z czerwonej porzeczki I agrestu
mojas77
,
10-07-2016, 06:14
14
8.448
0 głosów - średnia ocena: 0 na 5 gwiazdek
10-07-2016, 14:32
Ostatni post
:
tomal
Jak zrobić prowizoryczny kosz?
Cyrograf15
,
18-10-2006, 11:05
22
11.914
0 głosów - średnia ocena: 0 na 5 gwiazdek
06-04-2016, 14:07
Ostatni post
:
winolub
Czy musi być pełny balon?
(Stron:
1
2
3
)
SISIC
,
01-02-2006, 09:34
63
36.153
0 głosów - średnia ocena: 0 na 5 gwiazdek
17-03-2016, 20:49
Ostatni post
:
ciembor
Sortuj według tematu
Sortuj według daty ostatniego posta
Sortuj według loginu autora
Sortuj według daty utworzenia
Sortuj według oceny
Sortuj według liczby odpowiedzi
Sortuj według liczby wyświetleń
rosnąco
malejąco
dzisiejsze
z ostatnich 5 dni
z ostatnich 10 dni
z ostatnich 20 dni
z ostatnich 50 dni
z ostatnich 75 dni
z ostatnich 100 dni
z ostatniego roku
wszystkie
Strony (27):
1
2
3
4
5
…
27
Dalej »
Idź do strony:
Nowe posty
Popularny wątek (nowe)
Popularny wątek (brak nowych)
Brak nowych postów
Zawiera Twoje posty
Zamknięty wątek
Szukaj w tym dziale:
Skocz do:
Prywatne wiadomości
Panel użytkownika
Kto jest online
Szukaj…
Strona główna forum
Historia
-- Sąd Koleżeński
-- Oddział Mazowiecko-Podlaski
-- Oddział Wielkopolski
-- Krotochwile_2
-- Blogi użytkowników
-- ODSZEDŁ SKRZYCH
-- Problemy z forum
-- Dział dla popczątkujących
-- Oddział Dolnośląski SWiMP
-- Projekt INDEX
-- Projekt WINA GRONOWE
-- Projekt WINOROŚLE i WINNICE
Technologia win domowych oraz miodów pitnych
-- Dział dla początkujących
-- Podstawy technologii...
---- Drozdże, pożywki i MD (matka drożdżowa)
---- Drożdże aktywne
---- Wszystko o matce drożdżowej (MD)
---- Charakterystyki szczepów (opisy, relacje)
---- Drożdże a czynniki zewnętrzne
---- Drożdże dzikie i piekarskie
---- Pożywki
---- Uzyskiwanie soku (moszcze, sprzęt)
---- Sporządzanie nastawów, obliczenia
---- Proces fermentacji (także o sprzęcie)
---- Obciąganie znad osadów, klarowanie, filtrowanie
---- Dosładzanie
---- Dojrzewanie, butelkowanie, korkowanie, leżakowanie
---- Mieszanie, doprawianie i korekta wad win
---- Pomiary oraz obliczenia (cukier i poziom alkoholu)
---- Mycie i odkażanie sprzętu
---- Chemia
-- Wina gronowe
-- Wina winogronowe
-- Wina owocowe
---- Maliny i Jeżyny
---- Czeremcha
---- Eksperymenty
---- Mieszanki owocowe
---- Wiśnie-Czereśnie
---- Porzeczki barw wszelakich
---- Dzika róża-Głóg-Berberys
---- Jabłuszka pełne snów...
---- Truskawki
---- Śliwki-Tarnina
---- Czarny Bez
---- Aronia
---- Egzotyczne
-- Wina kwiatowe
-- Wina zimowe
---- Ryż i zboża wszelakie
---- Owoce suszone
---- Przetwory
---- Kawa i herbata
---- Kartonikowe
-- Miody pitne
-- Technika degustacji
Uprawa winorośli
-- Uprawa winorośli
Nalewki i inne napoje alkoholowe
-- Nalewki
---- Staropolskie
---- Owocowe
---- Ziołowe
---- Miodowe
---- Egzotyczne
---- Kremy i likiery
---- Lecznicze
---- Stare, rodzinne przepisy
---- Rozmaite (orzechy, szyszki i inne cuda )
-- Cydry
-- Drinki oraz pozostałe
Piwo
-- Piwa domowe
Sery
-- Sery domowe
---- Startery, zaszczepki, zakwasy
---- Fermentowane napoje mleczne
---- Sery twarogowe
---- Sery dojrzewające miękkie
---- Sery dojrzewające półtwarde
---- Sery dojrzewające twarde
---- Sery z porostem pleśni
---- Sery z przerostem pleśni
---- Masło
---- Rozkosze kulinarne
---- Gwóźdź do sukcesu - wonna piwniczka
---- Zrób to sam
---- Serowarskie ciekawostki z kraju i ze świata
---- Serownia
Nasze pasje, czyli co robimy oprócz trunków
-- Kulinaria, wino w kuchni
---- Mięsko w roli głównej
---- Warzywa w roli głównej
---- Potrawy ze zbóż wszelakich
---- Ryby i owoce morza
---- Zupy
---- Desery i wypieki
---- Przetwory domowe
-- Plecionkarstwo
-- Wędzarnie, wędzenie i grillowanie
-- Ogrodnictwo
-- Klub wędkarski
-- Majsterkowanie
-- Nasze budowle
-- Blogi użytkowników
Ludzie, spotkania, akcje
-- Ludzie
---- Kronika towarzyska
-- Zloty, konkursy, aukcje
---- Zloty
---- Konkursy
---- Aukcje
O wszystkim
-- Zmiana ustaw o wyrobie wina i wyrobie alkoholu
---- piwo
---- nalewki
---- destylaty
---- wina gronowe
---- wina owocowe
---- miody pitne
-- Giełda
---- Giełda komercyjna - sprzedaż większych ilości
---- Giełda niekomercyjna - kupię, sprzedam, zamienię, podzielę się
---- Co i gdzie można kupić
---- Sklepy w waszej okolicy
---- Wspólne akcje
-- Krotochwile
-- Galeria grafiki winiarskiej
-- Różne
---- Recenzje domowych wyrobów
---- Fotorelacje winiarskie, nalewkarskie i miodosytnicze
---- Pozostałe recenzje
---- Podróże winne i nie-winne
-- Literatura, linki
---- Winiarz Polski
---- Książki o winie i miodach pitnych
---- Książki o nalewkach i likierach
---- Książki o uprawie winorośli
---- Pozostałe książki
---- Artykuły prasowe
---- Linki
-- Hyde Park
Sprawy techniczne i organizacyjne
-- Sprawy Migracyjne
-- Problemy z forum i stroną macierzystą
-- Informacje administratorów