15-11-2016, 22:02 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 26-05-2017, 09:15 przez Boullii.)
W imieniu Stowarzyszenia Winiarzy i Miodosytników Polskich mam przyjemność ogłosić, że w przyszłym roku w czasie Złotu w Gostomi (15-18 Czerwiec 2017) odbędzie się Piąty (jubileuszowy) Ogólnopolski Konkurs Miodów Pitnych.
W konkursie może wziąć udział każdy, kto spełnia warunki Regulaminu .
Na życzenie uczestników podwyższamy ilość miodów jakie może wystawić uczestnik z dwóch do pięciu.
Ogłoszenie wyników, wręczenie nagród i dyplomów nastąpi w Młynie Gostomia podczas Zlotu Winiarzy , na który organizatorzy serdecznie zapraszają. Szczegóły samego zlotu zostaną podane w osobnym wątki. Osobom startującym w konkursie a nie obecnym na Zlocie dyplomy/nagrody zostaną przesłane na wskazany adres.
Wyniki konkursu zostaną także udostępnione na forum w późniejszym terminie.
Miody do konkursu można dostarczyć osobiście, podać przez inną osobę uczestniczącą w Zlocie lub wysłać pod adres
- Adres do wysyłki:
Paweł Nowak
ul. Kluczborska 12
46-211 Kujakowice Dolne
Miody dostarczone osobiście będą przyjmowane do godz. 12.00 w dniu 15.06.2017r.
Miody wysyłane pocztą/kurierem będą przyjmowane do dnia 10.06.2017r
W razie dodatkowych pytań służę na PW.
Tradycyjnie podczas konkursu poza dyplomami będą przyznane medale według zdobytych punktów:
Wielki Złoty Medal – Miód Doskonały Przy ocenie 95,00 – 100 SA
Medal Złoty Przy ocenie 90,00 – 94,99 SA
Medal Srebrny Przy ocenie 85,00 – 89,99 SA
Medal Brązowy Przy ocenie 80,00 – 84,99 SA
Medale otrzyma się automatycznie w zależności od uzyskanych punktów. Twórcy będą mieli prawo cechować nimi każdą butelkę wygranego miodu z danej partii produktu.
Medale będą rozsyłane drogą elektroniczną.
Dyplomy są przyznawane za miejsca 1-3.
Regulamin konkursu
W konkursie przewidywane są nagrody.
Pozdrawiam, Paweł
Qui bibit, dormit; qui dormit, non peccat; qui non peccat, sanctus est, ergo – qui bibit, sanctus est.
Liczba postów: 3.642
Liczba wątków: 243
Nastrój: Jestem kibolem. Nie wstydzę się tego. Kibol w gwarze poznańskiej to kibic Lecha Poznań
26-02-2017, 12:20 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 26-02-2017, 12:22 przez tasmol.)
Konkurs odbędzie się podczas zlotu w Gostomii na który serdecznie zapraszamy.
Oczywiście jak ktoś nie będzie mógł być na zlocie to może wysłać miód na konkurs
Nastrój: Jestem kibolem. Nie wstydzę się tego. Kibol w gwarze poznańskiej to kibic Lecha Poznań
No nie marudźcie że marudzę ale.... Ten limit dwóch miodów w konkursie to jakaś porażka.
Ostatni konkurs był dwa lata temu a o prestiżu konkursu decyduje ilość uczestników\miodów. Jak tak sporadycznie zdarzają się nam te konkursy,to darujmy sobie ten limit DWÓCH miodów. I jak porównać w jednej kategorii homogeniczne, owocowe i korzenne? Bo różnice w słodyczy aż tak bolesne do porównania nie są, ale tak skrajne smaki w jednym worku ??? No chyba,że się mylę i jest już 30-40 miodów w konkursie i kategorie same się wyklarują.
JerzyK
Wino to najpiękniejszy dar bogów dla ludzi.
Platon
No nie wiem. Ale przez ocenę naszych miodów możemy je poprawić. Nie zależy mi na wykrywaniu ale na rozwoju,poprawie i samodoskonalenie. Bo jest mi poprostu głupio, że w "kolebce" miodosytnictwa jest taki zastój. Powiedzmy, że ja wezmę na konkurs do oceny z 5 miodów. A resztę protestujemy sobie po za oficjalnym jury.
Paweł Ty też weź trochę bo za rok bierzesz udział w MCI ( jeśli jeszcze nie wiedziałeś).
JerzyK
Wino to najpiękniejszy dar bogów dla ludzi.
Platon
19-06-2017, 12:16 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 01-09-2017, 21:03 przez maciek19660714.)
Na konkurs dotarło 31 miodów w kategorii trójniak i 3 w kategorii dwójniak.
Poniżej protokół z konkursu z punktacją ogólną. W przypadki gdy autor chciał bardziej szczegółową informację z oceny swoich miodów zapraszam na PW. Mogę przekazać, które parametru miodów zostały jak ocenione, bez podania, który sędzia jak oceniał.
Jeszcze raz gratuluje laureatom oraz wszystkim, którzy przesłali swoje miody. Z konkursu na konkurs poziom miodów roście
Pozdrawiam, Paweł
Qui bibit, dormit; qui dormit, non peccat; qui non peccat, sanctus est, ergo – qui bibit, sanctus est.